Paris saldırıları hakkında beş şey söyleyeceğim

-BİR: Çok rica ederim, Paris saldırılarından yola çıkarak yeniden "İslam tartışması" başlatmayalım. Bu teolojik bir olay değildir, siyasi bir olaydır. İnsanlık tarihinde insanların birbirlerini...

-BİR: Çok rica ederim, Paris saldırılarından yola çıkarak yeniden "İslam tartışması" başlatmayalım.

Bu teolojik bir olay değildir, siyasi bir olaydır. İnsanlık tarihinde insanların birbirlerini öldürmeleri için gerekçe edilmedik konu kalmamıştır. Son dönemdeki gerekçe de “İslam”. Peki neden son dönemde hep İslam gerekçe ediliyor? Bunun da teolojik olmayan bin türlü nedeni var. Uzatmak istemiyorum.

*

-İKİ: Arada zıvanadan çıkmış bazı tiplerin, bu tür saldırılar ile İslam arasında bağlantı varmış gibi bir imaj vermesine bakmayın. Müslümanların genel ekseriyeti bu tür saldırılara şiddetle itiraz ediyor! Kınıyorlar! Bakmayın siz, “Gerçek İslam bu değil” sözünün, sosyal medyada alay konusu edilmesine... Mühim bir sözdür o ve şiddete mesafe koymak anlamına gelmektedir.

*

-ÜÇ: Temennim odur ki... Paris saldırılarının ardından yeni bir savaş başlamasın. Savaş savaşı doğurmasın. Yine yeniden küresel savaş tamtamları çalmasın. “Fransa’nın 11 Eylül’ü” falan denilip 11 Eylül’den sonra dünyada estirilen fırtınanın bir benzeri estirilmesin... O küresel savaş ortamının dünyayı nereye getirdiği ortada. Temenni ederim ki bu kez farklı bir yaklaşım sergilensin.

*

-DÖRT: Bu olayın ardından görüyoruz ki... Başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’da iç güvenlik tedbirlerine aşırı yüklenilecek. Güvenlik / özgürlük dengesi tartışmaları yeniden başlayacak. Göçmen politikaları yeniden belirlenecek. Ve terör, maalesef bir kez daha hedefine ulaşmış olacak ve en fazla da özgürlükleri vurmuş olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 372 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.058 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.286 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.264 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar