Erdoğan siyasi deha mı, yoksa rakipler mi çapsız?

Eğer her daim bir oyun planı olan bir deha olsaydı... 7 Haziran'dan sonra en az beş gün ne diyeceğini bilemez hale gelir miydi? *Eğer Deniz Baykal, “Benimle değil genel başkanımla konuş” deseydi... Dehanın ilk hamlesi kalmaz...

Eğer her daim bir oyun planı olan bir deha olsaydı... 7 Haziran'dan sonra en az beş gün ne diyeceğini bilemez hale gelir miydi?

*
Eğer Deniz Baykal, “Benimle değil genel başkanımla konuş” deseydi... Dehanın ilk hamlesi kalmaz mıydı elinde?

*

Eğer CHP ile MHP, HDP destekli bir iktidarı kuruverseydi... Siyasi dehanın hali nice olurdu?

*

Eğer muhalefet, Meclis Başkanlığı seçiminde “Ekmel Bey”de uzlaşsaydı... Siyasi deha, hangi dahice planı işleme koyabilirdi ki?

*

Eğer muhalefet, seçimden sonra süper dağınık bir tablo ortaya koymasaydı... O deha, halkın güvenlik ve ekonomi kaygılarından yararlanabilir miydi?

*

Eğer CHP, tam 35 gün oyalanmaya rıza göstermeyip azıcık uyanık davransaydı... Tıkır tıkır işleyebilir miydi planı dehanın?

*

Mesele şudur:
Bir ülkede muhalefet ne kadar çapsızsa... O ülkede muktedir de o denli yenilmez bir dâhi gibi algılanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel’e ayak uydurmakta kimler zorluk çekiyor 04 Mayıs 2024 | 1.496 Okunma İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 2.917 Okunma Dua, Arapça ve araba: Erbaş’tan açıklama geldi 02 Mayıs 2024 | 7.002 Okunma Audi A8 ve Ali Erbaş 30 Nisan 2024 | 9.546 Okunma CHP varken İYİ Parti’ye ihtiyaç var mı 29 Nisan 2024 | 3.491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar