Osmaniyeliler çekilmeli diyor

BİR Osmaniyeli olarak Devlet Bahçeli ile ne zamandan beri tanışırsınız? Hasan H. TÜRKOĞLU: Devlet Bey’in rahmetli babası ile benim rahmetli babam Osmaniye Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaftılar. Devlet Bey’in...

BİR Osmaniyeli olarak Devlet Bahçeli ile ne zamandan beri tanışırsınız?

Hasan H. TÜRKOĞLU: Devlet Bey’in rahmetli babası ile benim rahmetli babam Osmaniye Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaftılar. Devlet Bey’in babası Salih Amca, oto-lastik bayisi idi. Babam rahmetlinin ise otomobil aksamı sattığı bir dükkânı vardı.

*

Hatırlıyor musunuz çocukluğunuzdaki Devlet Bahçeli’yi?
Hasan H. TÜRKOĞLU: Hatırlıyorum tabii... Ama Devlet Bey bizim büyüğümüzdü. Biz kısa donla gezerken o partideydi. Ailesini de yakından bilirim. Ankara’da üniversiteye başlayınca kendisiyle daha çok diyalog kurma imkânı buldum.

Hürriyet

Osmaniye için ne ifade ediyor Devlet Bahçeli?
Hasan H. TÜRKOĞLU: Tüm Osmaniyeliler olarak bizim medarı iftiharımızdır. Onunla gurur duyarız. Tüm Osmaniyeliler tarafından ona saygı duyulur. Hemşerilerimiz çocuklarına “Devlet” ismini koyarlar.


Hürriyet

Bahçeli’nin babası nereden bulmuş “Devlet” ismini acaba?
Hasan H. TÜRKOĞLU: Devlet Bey’in babası Salih Amca, “Bu dünyada, dünyevi olan iki önemli şey vardır... Biri devlet, diğeri servet” dermiş... Üç erkek çocuğunun birinin adı “Devlet”, diğeri “Servet” ve en büyüğüne de “Turan” ismini vermiş.

*

Devlet Bahçeli ile birlikte siyaset yapmaya ne zaman başladınız?
Hasan H. TÜRKOĞLU: 2005 yılında. Partinin AR-GE bölümünde fiili olarak danışmanlık hizmeti verdim. 2011 yılında da Osmaniye milletvekili seçildim.

*

Size çok değer vermiş Devlet Bey... Osmaniye’de kendi isminin hemen ardından sizi aday göstermiş.
Hasan H. TÜRKOĞLU: Doğru. Devlet Bey birinci sıradaydı, ben ikinci...

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.467 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.008 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.419 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.296 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar