HADEP’e gittiğim için çok pişmanım

SİZİN siyasal çizginizdeki değişiklikler çok tartışılıyor. "Oraya gitti, buraya geldi" falan deniliyor.  MEHMET METİNER: Nereye gitmişim mesela?*Mesela HDP'nin öncüllerinden olan HADEP'e.MEHMET METİNER: HADEP'te ne...

SİZİN siyasal çizginizdeki değişiklikler çok tartışılıyor. "Oraya gitti, buraya geldi" falan deniliyor. 

MEHMET METİNER: Nereye gitmişim mesela?
*
Mesela HDP'nin öncüllerinden olan HADEP'e.
MEHMET METİNER: HADEP'te ne söylemişsem bugün de aynı şeyleri söylüyorum. HADEP'te birlikte olduğumuz insanlar bugün farklı yerlere savrulmuş.
*
Bir pişmanlık var mı?
MEHMET METİNER: HADEP'e inanıp gittiğim, Türkiyelileşme iddialarına inandığım için tabii ki son derece pişmanım.
*
Ne zamandı gidişiniz?
MEHMET METİNER: 2000'li yılların başıydı.11 ay kaldım.
*
Neden olmadı?
MEHMET METİNER: İdeolojik genlerimiz farklıydı. Ben İslamcı gelenekten geliyorum, onlar daha çok sosyalist Marksist düşünce yapısına sahipler. Ayrıca siyasal bölücülükten de vazgeçemeyeceklerini gördüm.
*
Şimdi HDP'de İslami gelenekten gelen çok sayıda isim var. Onlar da koparlar mı bir süre sonra?
MEHMET METİNER: Şu an siyaseten daha güçlü oldukları için, sırtlarını da dağa dayadıkları için ben gen uyuşmazlığının kuvveden fiile çıkacağı kanaatinde değilim. Ama biraz zayıflasınlar kendi içlerindeki bu farklılıkların nasıl çatışmaya dönüştüğüne herkes tanık olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 4.357 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.363 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.495 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.031 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar