PKK zayıflatılacak masaya oturulacak

ÇÖZÜM süreci askıya alındı. Çatışma başladı. Devletin yeni hedefi nedir? ERDİNÇ YAZICI: Etnik gerekçeli terör örgütleriyle mücadele sonucunda masaya oturulmasının belli...

ÇÖZÜM süreci askıya alındı. Çatışma başladı. Devletin yeni hedefi nedir?

ERDİNÇ YAZICI: Etnik gerekçeli terör örgütleriyle mücadele sonucunda masaya oturulmasının belli koşullarının olması gerekiyor. O koşullardan birisi şudur: Örgütün en zayıf olduğu noktada masaya oturulur.

Çözüm süreci başladığında PKK, zayıf bir noktada mıydı?

ERDİNÇ YAZICI: Hakkâri'de ağır bir darbe yemişti örgüt. O ağır darbeden sonra İmralı'yla temasa geçilmişti. Güçsüz bir dönemiydi PKK'nın. Masa böyle bir anda kuruldu. İmralı tarafından Kandil'e dikte edilen görüş şuydu: "Artık buradan çıkış yolu yok. 35 yıldır çatışıyoruz da ne oluyor? Tahribat dışında bir şey olmuyor. O zaman demokratik siyaset seçeneğini hayata geçirmekten başka bir yol yok." İmralı, bu yaklaşımını Kandil'e kabul ettirmişti.

*

Peki ne oldu da her şey birden tersine döndü?
ERDİNÇ YAZICI: Barış süreci, bölgede çok yanlış işledi. Örgüt bu yanlış işleyiş nedeniyle bölgede güçlendi. Ayrıca Suriye'deki durum da örgütün elini güçlendirdi. Şu anda kendi tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor PKK... Böyle bir yapıyı yeniden masaya oturtup "Hadi silah bırak, Türkiye'den çekil" demek, imkânsız bir teklifi sunmaktır.

*

Yani PKK, şu anda masaya oturmaya uygun bir durumda değil. Öyle mi?
ERDİNÇ YAZICI: Aynen öyle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 2.925 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.130 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 937 Okunma Erdoğan’a Gazze üzerinden vurmak 13 Nisan 2024 | 1.511 Okunma Jet yakıtı iftirasını atan Fatih Erbakan acaba o görüntüyü izledi mi 12 Nisan 2024 | 2.289 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar