‘Hırsız ve bölücülerle koalisyon yapmayız’

MHP, koalisyon için AK Parti ile gizli görüşme yürüttü mü? ERKAN HABERAL: Çok net konuşuyorum. İçinde olduğum için, bildiğim için konuşuyorum. Bugüne kadar hiçbir partiyle pazarlık...

MHP, koalisyon için AK Parti ile gizli görüşme yürüttü mü?

ERKAN HABERAL: Çok net konuşuyorum. İçinde olduğum için, bildiğim için konuşuyorum. Bugüne kadar hiçbir partiyle pazarlık yapılmadı. Devlet Bey pazarlığa karşı bir insandır. Devlet Bey'le bir işin pazarlığını yapamazsınız. Mümkün değildir bu.

*

Tuğrul Türkeş'in ismi geçti dedikodu olarak.
ERKAN HABERAL: Mümkün değil. Tuğrul Bey yılların siyasetçisi, Genel Başkan Yardımcısı... Genel Başkan'a rağmen böyle bir şey yapar mı?

*

AK Parti ile koalisyon için partinizin üç şartı var. BİR: 17-25 Aralık dosyalarının açılması... İKİ: Cumhurbaşkanı'nın Saray'dan Çankaya Köşkü'ne geçmesi... ÜÇ: Çözüm sürecine son verilmesi... Bu üç madde pazarlığa açık mı, kapalı mı?
ERKAN HABERAL: Bu üç madde MHP'nin ortak beyanıdır. Bütün kadrolarımızın arkasında güçlü bir şekilde durduğu şartlardır bunlar. Bunlar bizim seçim beyannamemizde de yer alıyordu. Bu bizim millete verdiğimiz söz, akit.

*

Yani bu iş olmaz mı diyorsunuz?
ERKAN HABERAL: Bu işin olmayacağını Devlet Bahçeli bilmiyor mu? Sizce AKP'de yetkili kişi Ahmet Davutoğlu mu? O mu yönetiyor AKP'yi? Böyle bir durum yok ki... Devlet Bey bunu bilen biridir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 4.262 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.343 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.495 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.031 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar