Markar Esayan’ın Metiner’den farkı yok

AK Parti'den Markar Esayan, CHP'den Selina Doğan ve HDP'den siz... Üç Ermeni milletvekilisiniz... Üçünüz de aynı dava için mi çaba göstereceksiniz Meclis'te? GARO PAYLAN: Artık Ermeni olmanın ilginçliği ortadan...

AK Parti'den Markar Esayan, CHP'den Selina Doğan ve HDP'den siz... Üç Ermeni milletvekilisiniz... Üçünüz de aynı dava için mi çaba göstereceksiniz Meclis'te?

GARO PAYLAN: Artık Ermeni olmanın ilginçliği ortadan kalktı. Bundan sonra Ermeni olmamız değil, neyi savunduğumuz ve ne söyleyeceğimiz önemli olacak. Elbette üç Ermeni milletvekili seçilmesi önemli ama ben partimdeki Kürtleri ve Türkleri, mesela AKP'den seçilen Markar Esayan'a tercih edebilirim.
*
Neden?
GARO PAYLAN: Çünkü Markar Esayan'ın son dönem performansına baktığımızda bir Mehmet Metiner'den çok farkı yok. Yalnızca Ermeni kimlikli olması benim için çok da bir şey ifade etmiyor.
*

Neden tepkilisiniz Esayan'a?
GARO PAYLAN: Son dört yılda mücadele ettiğimiz zihniyete destek veren, o zihniyeti meşru kılmaya çalışan bir performans gösterdi. Dört yıl öncesine kadar birlikte Tayyip Erdoğan'a karşı bildiri imzalardık. Erdoğan karşıtı pek çok bildiride ortak imzamız var, bunlar kayıtlarda duruyor. Ama Markar Esayan özellikle son iki yıldır işlenen pek çok suçu meşru kılmaya dönük bir performans sergiledi. Onun Ermeni olmasını elbette önemsiyorum ama Ermeni olmak yeterli değil.
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 1.696 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 3.987 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.154 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar