Evren dendiğinde aklıma gelenler

-ORTAOKULDAYDIM... Balıkesir'de... Mitinge gelecek diye... Bütün okulu meydana toplamışlardı... Hayatımda hiç o kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum. * -"Netekim" derdi... "İçün" derdi... Rahmetli babam...

-ORTAOKULDAYDIM... Balıkesir'de... Mitinge gelecek diye... Bütün okulu meydana toplamışlardı... Hayatımda hiç o kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum.

*

-"Netekim" derdi... "İçün" derdi... Rahmetli babam, "Adamın hiçbir şeyini sevmiyorum ama eski kelimeleri kullanmasından çok memnunum" derdi.

*

-Öyle çok yurtiçi gezisine giderdi ki... Her gittiği yerde miting yapar, miting öncesi yöreden bir âşığın "İlimize hoş geldin paşam" türü kafiyeli şiirlerini okurdu.

*

-Eleştirilmesi yasaktı... Hakkında kötü bir söz söylemeye kalktığımızda etrafı şöyle bir kolaçan ederdik...

*

-Atatürk'e öykünürdü. Onun gibi giyinmeye çalışmalar, onun gibi baston kullanmalar, onun gibi şapka tutmalar falan... "Gardrop Atatürkçülüğü" tabiri, sayesinde epey popüler olmuştu.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.349 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.276 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.151 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.379 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar