Anam bohçacı babam sepetçi

CHP'den aday oldunuz. Yoksa siz "beyaz Romanlar"dan mısınız? ÖZCAN PURÇU: Ne beyazı abi! Benim anam bohçacı, babam da sepetçidir. Emekleriyle çocuklarını geçindirdiler. Babam hâlâ sepetçilik yapıyor....

CHP'den aday oldunuz. Yoksa siz "beyaz Romanlar"dan mısınız?

ÖZCAN PURÇU: Ne beyazı abi! Benim anam bohçacı, babam da sepetçidir. Emekleriyle çocuklarını geçindirdiler. Babam hâlâ sepetçilik yapıyor. Ben çadırda doğdum, çadırda büyüdüm. Naylon çadırda.

Romanlar eğitime önem vermez deniliyor. Demek ki eğitime önem veren Romanlar da varmış. Bakın sizi okutmuş ana-babanız. Üniversite bitirmişsiniz.

ÖZCAN PURÇU: Ben biraz sıra dışıyım. Bir yandan yoksullukla mücadele ederken bir yandan da erken yaşta evlendirmeye dayalı Roman kültürüne karşı koydum ben. 13 yaşında evlendiriyorlardı beni. Ama ben okumaya meraklıydım. Ben çadırda ders yaparken, yan çadırda bana kız istiyorlardı. Bana "Kalk, elini öp adamın, kızını istedik" diyorlardı, bense adamın eline yapışıp "Kızını bana verme" diye ağlıyordum.

*

Nerede dünyaya geldiniz?
ÖZCAN PURÇU: Aydın Söke'de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 162 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.049 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.269 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.264 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar