Ermeni meselesi üzerine yedi tez

TEZ BİR: Emperyalistler "soykırım" diye tutturuyorsa... En büyük "emperyalist" ABD, neden "soykırım" sözcüğünü kullanmak yerine olayı ince bel ve gerdan kırışlarıyla geçiştirmeye...

TEZ BİR: Emperyalistler "soykırım" diye tutturuyorsa... En büyük "emperyalist" ABD, neden "soykırım" sözcüğünü kullanmak yerine olayı ince bel ve gerdan kırışlarıyla geçiştirmeye çalışıyor? Niye "soykırım" demiyor?

*

TEZ İKİ: Ermeni çetelerinin saldırısı söz konusu olduysa ve bütün sorun bundan çıktıysa... Bütün bir Ermeni toplumunu tehcire tabi tutup Ermeni kırımına yol açmak da neyin nesi? Çetelerin günahı, neden günahsız Ermenilerden çıkarıldı?

*

TEZ ÜÇ: Biz neden tehcire ve kırıma yol açan İttihatçıları dede bellemek yerine... Ermenileri koruyup kollayan Vali Reşit Bey'leri, "Allah'tan korkarım" diyen Vali Mehmet Celal Bey'leri, "Dinime uymaz" diyen Mutasarrıf Faik Ali Bey'leri kendimize dede bellemiyoruz ki? Neden "Bizim asıl dedelerimiz bunlardır" diye haykırmıyoruz ki?

*

TEZ DÖRT: "Hiçbir şey olmadı, hepsi iftira" diyenlere soruyorum: Bu toprakların kadim haklarından olan Ermenilere ne oldu? Nereye gittiler? Mallarına mülklerine ne oldu? Kimler kondu o malların mülklerin üzerine?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.279 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 4.903 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.416 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.293 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar