DHKP-C gibi örgütlerin içine derin devlet sızar

Savcının şehit edilmesi olayında özellikle sosyal medyada terör olayını yapanlara destek mesajları atıldı. Ne diyorsunuz buna? TURGUT KAZAN: Bunu yapan insanların uyarılması gerekir. Yapılan bir terör eylemidir. Buna...

Savcının şehit edilmesi olayında özellikle sosyal medyada terör olayını yapanlara destek mesajları atıldı. Ne diyorsunuz buna?

TURGUT KAZAN: Bunu yapan insanların uyarılması gerekir. Yapılan bir terör eylemidir. Buna mesafe koymak gerekir. Dışlamak gerekir.
*
Bu tür terör eylemlerinin ne tür siyasal sonuçları oluyor?
TURGUT KAZAN: Bu tür olaylar, zaten kısıtlı olan demokrasimizin daha da sınırlanmasına yol açıyor. Şiddeti en fazla devlet uygulayabilir. Çünkü devletin güçlü silahlı kuvvetleri, binlerce polisi, topu, tankı vardır. Şiddet eylemi yapanlar, aslında devletin şiddet kullanmasına ortam hazırlamış oluyorlar.
*
Bu nedenle mi bu tür olayların ardından "Acaba bu işin içinde derin devletin parmağı mı var" sorusu soruluyor?
TURGUT KAZAN: Evet. Bu soru, bu yüzden sorulur. Ama bu son olayla ilgili olarak "Devletin parmağı var" demek için somut verilere sahip olmak gerekir. Ben bu tür somut verilere sahip değilim. Sadece kuşku duyuyorum. Çünkü bu eylemi yapan örgütün Sabancı suikastındaki rolünü ve o suikast sonrası yaşananları biliyorum.
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 2.716 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.120 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.154 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar