Başkanlık sistemini savunmanın 7 zorluğu

-BİR: "Parlamenter sistem istikrarsızlık üretir" deniliyor ama... An itibariyle memleket yönetiminde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir uyum var. * -İKİ: "Parlamenter sistem koalisyon getirir" deniliyor ama... Ortada bırakın...

-BİR: "Parlamenter sistem istikrarsızlık üretir" deniliyor ama... An itibariyle memleket yönetiminde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir uyum var.

*

-İKİ: "Parlamenter sistem koalisyon getirir" deniliyor ama... Ortada bırakın koalisyonu, koalisyonun ihtimali bile yok.

*

-ÜÇ: "Başkan olsa ve kararları tek başına alsa memleket uçar" deniliyor ama... Zaten fiili olarak bir başkan var ve kararları o alıyor.

*

-DÖRT: "Türkiye'nin yeni bir sisteme ihtiyacı var" deniliyor ama... Bunu diyenler mevcut sistemin arızalarından sonuna kadar yararlanıyorlar ve keyifleri yerinde.

*

-BEŞ: "Güçlü bir parlamento için başkanlık sistemi şart" deniliyor ama... Bunu diyenler parlamentoyu güçsüz kılmaya en fazla katkı verenler.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 3.226 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.008 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.419 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar