“Cihad Kült'ü”

MEB, müfredatı yeniden düzenlerken “Cihad” konusuna da bir açıklık getirildi.. Cihad da şeriat gibi mübarek bir kelime. Laikçiler anlamak istemese de, Müslümanlar için “hayat”; iman ve cihaddan...

MEB, müfredatı yeniden düzenlerken “Cihad” konusuna da bir açıklık getirildi..

Cihad da şeriat gibi mübarek bir kelime. Laikçiler anlamak istemese de, Müslümanlar için “hayat”; iman ve cihaddan ibarettir. 

17.11 2014 tarihinde Der Spiegel üzerinde Hz. Muhammed’in mührü ve Kelime-i Tevhid bulunan kapşonlu bir montu kapak yapmıştı ve kapakta “Der Dschihad-Kult” yazıyordu. “Cihad” bu çevrelerin gözünde cinayeti kutsayan bir kültdü. Oysa Kur’an-ı Kerim, “Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir” der.. Cihad bu anlamda “Hayata saygı” ve hayata pusu kuranlara karşı “hayatı koruma adına eylem inancı”nın ve iradesinin adıdır.

Her Müslüman için “Cihad” farzdır ve her Müslüman “Mücahid”dir.

Aslında biraz daha gerilere gitmek gerek. Mesela 1990’da “Demir Lady” Margaret Thatcher, İskoçya’daki NATO toplantısında “Yeni Düşmanımız İslam’dır” dedi. 1990 yılında 20’nci haçlı seferi İskoçya’da, İngiltere Başbakanı tarafından ilan edilirken, böyle ilan edildi. Ardından Bush “Bu Haçlı Seferidir” sözleri ile Irak’a yönelik işgal faaliyetini başlattı. Irak Savaşı, 20 Mart 2003’te Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık önderliğinde oluşturulmuş Çokuluslu Koalisyon Kuvvetlerinin ortak harekâtı idi ve operasyona “Mesih’in Ordusu” adı verilmişti. İran ise “Mehdi’nin ordusu” diye bölgeye asker gönderdi. Savaş bir anda geçmişin hesaplaşmasından çıkıp, “Tarihin sonu”nu getirecek bir “Din savaşı”, “kıyamet savaşı”na dönüştürüldü ve bu savaş hâlâ devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar