Suriye’deki “şer ittifakı” yerle bir!

Katar senaryosu çöktü. Irak ve Suriye konusundaki belirsizlik devam ediyor. Bu arada, PYD’nin eline geçen ABD silahlarının akıbeti meçhul. Tabi DEAŞ’tan ele geçen silahların da. Kontrol dışı teröristler...

Katar senaryosu çöktü. Irak ve Suriye konusundaki belirsizlik devam ediyor. Bu arada, PYD’nin eline geçen ABD silahlarının akıbeti meçhul. Tabi DEAŞ’tan ele geçen silahların da. Kontrol dışı teröristler, silahlar, para ve mühimmat, bölge devletleri için olduğu kadar dünya için de bir tehdit.. Besledikleri kuzgunlar dönüp kendilerine saldırabilirler..

Geçenlerde The Guardian gazetesi ekinde, operasyon tamamlandığında Kürtlerin evlerine dönmek zorunda kalacaklarını yazdı ve “şimdi sınırları yeniden çizme hayalleri kurmanın zamanı değil” dedi.

Oyun bittiğinde şahlar, filler ve piyonlar toplanır, yeni bir oyuna kadar kutusuna kapatılır. 

ABD’nin Katar hamlesi de, Şam hamlesi de boşa çıktı.. Erdoğan, Katar’a sahip çıktı ve özellikle PYD konusunda sert tepki verdi: “Faturayı, onlara silah ve destek verene çıkartırız” dedi.

Barzani, bölgede ABD’nin himayesinde, PYD eli ile yeni bir Kürt devleti kurulacağı endişesine kapıldı ve alelacele referandum kararı aldı. Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti Mısır’ı ve Arap yarımadasındaki işbirlikçileri heyecanlandırdı. Suudi Arabistan bölünecek, Katar’a el konulacak, Körfez’de federatif bir yapı oluşturulacak ve BAE bu yeni oluşumun merkez ülkesi olacaktı. İsrail ve Mısır’ın desteklediği Dahlan Senaryosu başlamadan bitti.

Bölgede bir Suud-İran savaşı bekleniyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar