Herhangi bir dine inanan % 86, deist % 6, ateist % 4, agnostik % 4

MAK araştırmanın son kamuoyu araştırması geldi.. Hem de tam zamanında. Araştırma Ramazan ayında yapılmış. Bu da önemli. Keşke, siyasi eğilimlere ve coğrafi konuma, yaş, cinsiyet ve gelir durumuna göre de...

MAK araştırmanın son kamuoyu araştırması geldi.. Hem de tam zamanında. Araştırma Ramazan ayında yapılmış. Bu da önemli. Keşke, siyasi eğilimlere ve coğrafi konuma, yaş, cinsiyet ve gelir durumuna göre de bu sonuçları farklı açıdan görebilseydik.

Mesela doğudaki kadınla batıdaki kadın, erkek, genç, yoksul, zengin, okumuş, okumamış farkı nasıl..

Mesela bana kalırsa CHP’ye oy verenler ve Batı Anadolu, sahil kesimi daha sekülerdir.

Eğer bu anket sonuçları doğru ise “Türkiye’nin % 90’ı Müslüman” sözünü unutun. İnşallah doğru değildir.. Ama bu sonuçlar tam doğru olmasa bile durumun hiç de iç açıcı olmadığı ortada. 

Bırakın bu sonuçları, İmam-Hatiplerde namaz kılan öğrenci, hatta İlahiyatta durum ne, onu bir araştırın bakalım sonuç ne çıkar. Her hâlükârda durum pek de iç açıcı değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar