Bunlar kendini ne sanıyor?

Ülke ekonomisinin % 90’ını oluşturuyorlarmış. Efendilerinizden 62 tanesi, dünya servetinin yarısından fazlasına sahip. Sakın şecaat arzederken sirkatinizi söylemiş olmayasınız! Yok canım büyük...

Ülke ekonomisinin % 90’ını oluşturuyorlarmış. Efendilerinizden 62 tanesi, dünya servetinin yarısından fazlasına sahip. Sakın şecaat arzederken sirkatinizi söylemiş olmayasınız! Yok canım büyük sermayenin üretiminin arkasında binlerce Anadolu üreticisi var. Ama bu üretim sonunda “beyaz Türkler”in hanesine yazılıyor. Hammadde, teknolojiye aracılık ediyorlar. Eskiden biz üretmiyorduk. Her şey ithal ikamesine dayalı idi. İthalatçılar bunlardı. Teknolojiyi de beyaz efendileri üretiyordu. Ama artık öyle değil..

Satılan kitapların % 85’ini alıyorlarmış. Yok canım, gazete tirajları ortada. Dergi sayısı ve tirajları da.. Yayınevi sayısı, yayınlanan kitap sayısını bilmiyorsunuz. Kendinizi dev aynasında görüyorsunuz. Sizin en büyük ilk beşiniz bizim dua kitabımız kadar bile tiraja sahip değil. Tabi siz “ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca” diyenlerdensiniz.

Gözünüzdeki çöpü çıkartmadığınız sürece arkasında bir ormanı kaybedersiniz.

Hayır diyenler; iki ayağı üstüne duran, kendi işini yapan burjuva, okuyan, eğitimli, görgülü. Saygılı, empatik kişilermiş.. Evet kesimi; köylü, okumaz, egoist, devletten beklemeli veya geçinmeli, eğitimsiz kişilermiş..

Bunlar açık açık Anadolu insanı aşağılayan, dindar insanlar cahil, kaba bulan megaloman tipler. Tam da şu: “Gözleri var görmez, kulakları var duymaz, kalpleri var hissetmez.” Ebu Cehil kafalı, “kitap yüklü eşek” misali, Bel’am karakterli tipler..

Bakın, Aydın Doğan Kelkitli mi, İstanbullu mu?

Zengin dediğiniz kişiler nereli! Sivas’ta yaşayan Sivaslı ile İstanbul’da yaşayan Sivaslılar hesabını nasıl yapıyorsunuz. Artvin’de yaşayan Artvinlilerle Bursa’da yaşayan Artvinlileri nasıl ayırıyorsunuz? Zaten Evet de yaklaşık % 50. Hayır’ın büyük şehirlerdeki % 1 farkı mı bütün derdiniz.. İyi, İstanbul’daki Yahudi ve Hristiyanların ödedikleri vergi ile de kıyaslayın. İstanbul’daki şirketlerin ödediği vergi ile Anadolu’daki kıyaslanabilir mi? Bütün medya, sanat İstanbul’da, dev holdingler İstanbul’da. Bunu Anadolu ile nasıl kıyaslayabiliyorsunuz?!

Allah (cc) mealen Bakara suresinde buyurdu ki:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar