CHP cephesinde yeni bir durum yok da!

CHP cephesinde yeni bir durum yok. Bildik şeyler. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, canlı yayında referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. ‘’İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz’’ diyen Böke...

CHP cephesinde yeni bir durum yok. Bildik şeyler. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, canlı yayında referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. ‘’İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz’’ diyen Böke, ‘’Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince Meclis’ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer’’ ifadelerini kullandı. Birilerine göre bu, Avrupa’dan gelen bir talep. Ama parti yönetimi bu konuyu görüşmüş, sıcak bakılmamış.

CHP’yi göz ucu ile izlemeye devam. O ihaleyi aldı. CHP, İslamofobikler, HDP, PKK, PYD ve DHKP-C, FÖTÜ gibi ne kadar muzır örgüt varsa, Türkiye karşıtı, Gezi bileşeni varsa onların avukatlığını üslenecek. Malum medya, sermaye, siyaset ve bürokrasi içindeki adamları, STK’ları ve uyuyan hücreleri seferber edecekler. Yani anlayacağınız CHP, CHP’liğini yapacak.. İşi bu, varlık sebebi bu. Bu sürpriz olmamalı.

Sonunda CHP biraz daha yıpranacak. “Protez genel başkan” da gidecek, yeni biri gelecek.

17 Nisan olmadı. Hava yağışlı idi, halk destek vermedi, toplum hazır değildi. Batıdan gözlemci diye bir sürü adam geldi, batılı TV’lerin canlı yayın araçları hazırdı ama olmadı işte. Şimdi sırada 23 Nisan var ama, 23 Nisan da olmaz. “Milli Egemenlik” üzerinden milletin iradesine kafa tutmak olmaz. Hem zaten şunun şurasında kaç gün kaldı. Daha referandumun kesin sonuçları da açıklanmadı.. Ama yine de esip-gürleyecekler tabi. Hedef 1 Mayıs.

Bu arada; birileri CHP’lilerin seçimde hile yaptıklarını, kendi sirkatlerini gizlemek için cazgırlık yaptıklarını söylüyor. Bu iddia da en az CHP’nin iddiaları kadar gerçektir. Hatta daha fazla!

AKŞENER NE YAPIYOR?

Eskiden gazetecilerin “iyi haber alan kaynaklar” diye bir haber kaynağı vardı. Bu kaynaktan bana hiç de iyi haberler gelmiyor.

Kraliçe arı, yani “Arı Maya” Meral Akşener. Deniyor ki, Abdullatif Şener şimdiden kervana katıldı.. İddiaya göre Hüseyin Çelik, Abdulkadir Aksu ve Mehmet Sağlam gibi bir düzine eski bakana, AK Partili parti yöneticisine davet gitmiş. STK üyesi, üst düzey bürokrat, başkaları da var. Ağırlığını AK Partiden geleceklerin oluşturacağı, ANAP’vari bir merkez partiden söz ediliyor.. Adı Milliyetçi Türkiye Partisi olacakmış. 4 eğilimi toplasa da bu isimle ancak merkez bir sağ parti olur.. Milliyetçi, muhafazakar, sağ bir parti. AK Parti’den transferler yapmaya çalışacak. Bunlar sadece birer iddia. Akşener, parti kurma iddiaları ile ilgili haberlerin doğru olmadığını söylüyor. BBP’den Destici “Büyük Birlik” çağrısı yapıyor, birileri bunu yeni buluşma adresi olarak görüyor..

Başka isimler var da, biraz bekleyelim.

Bir Abdullah Gül fenomeni var bu arada. Onun oy kullandığı sandık sonuçlarına ilişkin bir açıklama geldi. Kendi ve oğlunun “Hayır” oyu kullandıkları ileri sürülüyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar