Şizofren ve megaloman

Gülen ile Pavlus arasında, garip bir benzerlik var.. Aslında ilk başlarda Tarsuslu Saul (Pavlus) İsevi düşmanıdır.. Ama bir gün Şam sokaklarında dolaşırken “Rab İsa”(!) ile...

Gülen ile Pavlus arasında, garip bir benzerlik var..

Aslında ilk başlarda Tarsuslu Saul (Pavlus) İsevi düşmanıdır.. Ama bir gün Şam sokaklarında dolaşırken “Rab İsa”(!) ile karşılaşır.. 

Hikaye şöyle: Pavlus, Hz. İsa’nın mezarında dirilişinden sonra Hz. İsa’yla Şam yolunda karşılaştı. Hz. İsa onunla konuştu ve kendisini görevlendirdi. Aşağıda bakacağımız bölümde Pavlus’a ‘Saul’ deniyor. “Saul” sünnet ismiydi, bu isim kendisine Kral Saul anısına verilmiş olabilir.

Saul azılı bir İsevi düşmanı idi. Başkâhine gitmiş, Şam’daki havraların başındakilere kendisine yardımcı olunması için kendine, havranın yetkililerine vermek üzere birtakım yazılar verilmesini istemişti.. Düşüncesi İsevileri bulduğu yerde yakalayıp tutuklamaktı. Şam›a yaklaştığı sırada, birdenbire gökten gelen bir ışık çevresini aydınlattı. Yere yıkılan Saul, bir sesin kendisine, “Saul, Saul, neden bana  zulmediyorsun?” dediğini işitti. Saul, “Ey Efendim, sen kimsin?” dedi. “Ben senin zulmettiğin İsa’yım” diye bir ses duydu.. O ses “Haydi kalk ve kente gir, ne yapman gerektiği sana bildirilecek” dedi. Bu olay karşısında Saul’la birlikte yolculuk eden adamların dilleri tutuldu, oldukları yerde yığıldılar. Sesi duyanlar, kimseyi göremedi. Saul yerden kalktı, ama gözlerini açtığında hiçbir şey göremiyordu. Sonra kendisini elinden tutup Şam’a götürdüler. Üç gün boyunca gözleri görmeyen Saul hiçbir şey yiyip içmedi. Şam’da Hananya adında bir İsa öğrencisi vardı. Bir görümde Hz. İsa ona, “Hananya!” diye seslendi. “Buradayım, ya Rab” dedi Hananya. Rab ona, “Kalk” dedi, “Doğru Sokak denilen sokağa git ve Yahuda’nın evinde Saul adında Tarsuslu birini sor. Şu anda orada dua ediyor. Görümünde yanına Hananya adlı birinin geldiğini ve gözlerini açmak için ellerini kendisinin üzerine koyduğunu görmüştür.”

Hananya şöyle karşılık verdi: «Ya Rab, birçoklarının bu adam hakkında neler  anlattıklarını duydum. Yeruşalim’de senin kutsallarına nice kötülük yapmış! Burada da senin adını anan herkesi tutuklamak için başkâhinlerden yetki almıştır.” Rab ona, “Git!” dedi. “Bu adam, benim adımı öteki uluslara, krallara ve İsrailoğulları›na duyurmak üzere seçilmiş bir aracımdır. Benim adım uğruna ne kadar sıkıntı çekmesi gerekeceğini ona göstereceğim.” Bunun üzerine Hananya gitti, eve girdi ve ellerini Saul’un üzerine koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar