“Savaş ilânı”

“Taksim’e cami”, ya da “Topçu Kışlası”nı yeniden  inşa etmek “savaş ilânı” imiş.. “Topyekûn Savaş” manşeti atanların ve o sözleri telaffuz edenlerin...

“Taksim’e cami”, ya da “Topçu Kışlası”nı yeniden  inşa etmek “savaş ilânı” imiş..

“Topyekûn Savaş” manşeti atanların ve o sözleri telaffuz edenlerin zihniyet ikizleri böyle diyor..

Niye Taksim’e cami yapılamaz.. Niye Topçu Kışlası’nın yapılması savaş ilânı sayılıyor! Taksim babanızın malı mı?

Orada tarihi bir eser vardı. Yıkılıp yok edildi. Onu yeniden yapmak niye suç olsun.. Taksim’e otel yapılabilir, Taksim’e AKM, otopark yapabilirsiniz ama cami ve Topçu Kışlası’nı yapamazsınız! Bu nasıl bir mantık..

Bunun solculukla ne alakası var. Bunun demokratlıkla ne alakası var.. Bunun akılla, mantıkla, hukukla da bir alakası yok. Birtakım İslam’ı “İrtica”, Müslümanı “Mürteci” gören, halkının inanç, tarih, kültür, gelenek ve kutsalına karşı düşmanca duygular besleyen birilerinin hezeyanı toplumda nasıl böylesine yankı bulabilir..

Birilerinin derdi başta.. Erdoğan’a, iktidara, Müslümanlara haddini bildirmek istiyor.. “Bu vatan bizimdir, sizin değil” demeye getiriyor. Biz dedikleri, işte Beyaz Türkler, Boğazdaki aşiret. “Siyasi emellerini müstevlilerin siyasi emelleri, şahsi çıkarlarını uluslararası finans kapitalinin çıkarları ile tevhid etmiş” bir avuç azınlık. Biz zenciyiz ya, onlar bu memleketin asıl sahipleri. “Hayır” diyen bir Türkiye istemiyorlar.. 

Aslında kendilerinin çok yakın geçmişte bize yaptıklarını hatırlayıp, o şeylerin benzerlerinin bizim kendilerine yapmamızdan korkuyorlar.. Korkunun güdülediği bir saldırganlık psikolojisi içindeler.. Kararlılık ve cesaret gösterisi yapıyorlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar