Fitem-3

Mersin Tarsus’tan CHP’li Burhan Ocakoğlu’nun anlattıkları da kan donduran cinsten. İş Bankası’nın ilk kuruluş yıllarında illerde açılan ilk şubeler CHP’nin tavsiye ettiği kişilerin...

Mersin Tarsus’tan CHP’li Burhan Ocakoğlu’nun anlattıkları da kan donduran cinsten. İş Bankası’nın ilk kuruluş yıllarında illerde açılan ilk şubeler CHP’nin tavsiye ettiği kişilerin ortaklığı ile kurulmuş. Kredi alacakların da ortak olmaları istenmiş. Ama daha sonra bu ortaklık hisseleri ödenmemiş ve bu paralar daha sonra CHP ileri gelenlerinin hesabına yazılmış diye bir iddia da var.. Bu iddiaların incelenmesi gerek. Gerçek değilse bankanın bu töhmetten kurtarılması gerek. Burhan Ocakoğlu’nun iddialarının çoğu belgeli. “İŞ Bank ailemizin 170 trilyonunu gasp etti” diye suç duyurusunda bulundu. Bankalar gazetelere büyük ölçüde reklam verdiği için kimse bu iddiaları haberleştirmiyor. İddialar arasında belgelerde tahrifat da var, sahte evrak tanzimi, ölmüş ortak ve hesap sahibinin hesabı, banka kasası üzerinde hukuksuz işlem de. Bir şubede yaşanan bir hukuksuzluk genel merkezin himayesi altında olmamalı, olamaz, eğer böyle bir durum varsa o zaman ortaklık, yardım ve yataklıktan söz etmek mümkün olabilecektir.

Bu iddialar konusunda CHP’nin sessiz kalması da düşündürücüdür. Tabi aynı şekilde TDK, TTK ve onlar adına DPT’nin bu iddiaların üzerine gitmemesi manidardır. Bu konu esasen CHP ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilgi alanındadır. Aynı şekilde konu bu açıdan Anayasa Mahkemesi’ni de ilgilendiren bir konudur.

26 Mart 2014 tarihinde 365 müvekkil adına; Av. Mahmut Doğan’dan şu kuruluşlara yazılar yazdı ama bu kurumların çoğunun bu işi ağırdan aldığı da bir gerçek. T.C. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK), T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na (VDK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK), T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’na (SPK), Tasarruf Mevduat ve Sigorta Fonu’na (TMSF) ihbar dilekçesi,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Soruşturma No: 2014/45868 suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık – Toplumsal Olaylar ve Örgütlü Suçlar Bürosu. Bu konuyu; Cumhurbaşkanlığı’nın, TBMM’nin, hükümetin, Adalet Bakanlığı’nın, Maliye Bakanlığı’nın, Genelkurmay’ın, Diyanet’in ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yakından incelemeye alması gerek. Bu konuda soru önergesi hazırlayacak tek bir milletvekilimiz yok mu ya hu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar