Rusya için çanlar çalarken..

Rusya sanırım ilk kez bu kadar zor durumda.. Rusya ile işbirliği içindeki İran da, Suriye de aynı şekilde yalnız. Şangay da bu akılsızlığa ortak olmayacaktır.. Kadirov gibi ya da Rus derin devletine bağlı...

Rusya sanırım ilk kez bu kadar zor durumda.. Rusya ile işbirliği içindeki İran da, Suriye de aynı şekilde yalnız. Şangay da bu akılsızlığa ortak olmayacaktır.. Kadirov gibi ya da Rus derin devletine bağlı birileri bu gerilime destek verecek; akıl ve vicdan sahibi birileri de bu akılsız ve vicdansız gidişe dur diyecektir..

Batı, Gülen üzerinden bir ılımlı İslam peşinde idi, Kadirov Rusya’nın, daha doğrusu Putin’in taklit, ucuz bir ılımlı İslam projesi. ABD Sünni bir müttefik buldu, ama bölgeye girmek için DAEŞ’i kullanıyor. Rusya yine Sünni, Sufi aile bağları olan bir müttefik buldu, Şiilerin peşinden bölgeye girmeye çalışıyor.

Bu meydan okuma belki zaten Türkiye karşıtı Ortodoks dünyasından Ermenistan ve Yunanistan gibi birtakım ülkelerden abuk-subuk tepkiler gelebilir..

Rusya, hemen Türkiye’ye karşı topyekûn saldırıya geçti, hemen Ermeni soykırımı iddiasını meclise taşıdı, birileri Patrikhane ve Ayasofya meselesini tartışma konusu yapmaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar