Putin yanlış yapıyor

Hay Allah! Kadirov acele etti. Putin Ankara’da Kadirov diye biri olmadığını bilmesi gerek.. Putin yeni bir Esed vakası mı? Bunu zaman gösterecek. Putin İran’dan sonra Suriye ile kol kola girerek İslam coğrafyasına girme...

Hay Allah! Kadirov acele etti. Putin Ankara’da Kadirov diye biri olmadığını bilmesi gerek..

Putin yeni bir Esed vakası mı? Bunu zaman gösterecek. Putin İran’dan sonra Suriye ile kol kola girerek İslam coğrafyasına girme hazırlığında. Afganistan’da ağır bir yenilgi aldıktan sonra Çeçenistan’da dişine uygun birini buldu, şimdi bir yandan Türk dünyası üzerinden plan yapıyor, öte yandan Balkanlar için hazırlanıyor. Ukrayna’da batıyı test etti. Şimdi İran’ı yanına alarak, Suriye üzerinden İslam dünyasına girmek istiyor..

Putin eski Sovyet’in ayak izlerinde ilerleme hesabı yapıyor. İlk adım olarak Suriye’ye girmeye çalışıyor.. Burada hem Türkiye, hem de Avrupa ile hesaplaşacak. Esed Rusya’nın gözünde yeni Kadirov. Suriye’den sonra gözünü Yemen’e dikebilir.. Oradan Cibuti ve Eritre’ye sıçrama hayalleri kuruyor olabilir.. DAEŞ nasıl batının tazılarını peşine takacağı tavşan ise, Şia ve Husiler Rusya’nın peşine düşeceği yeni tavşanlar olarak gözüküyor.

Rusya Şia ile müttefik gibi gözükmesine rağmen, desteğini çektiğinde kolay bir yem olabilir.. Yani Rusya’nın İran’dan kurtulması zor değil. Bıraktığın an bitebilir..
Nerede kriz varsa Rusya orada bir şekilde varlık gösterebilir. Libya, Mısır, Sudan..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar