Sıcak gündem ve sıcak Noel

Herkes bakanlar kurulu listesininin açıklanmasını beklerken, sabahın erken saatlerinde Suriye sınırında yaşananlar gündemi bu sıcak gelişme yönünde değiştirdi. Bugün Rus Dışişleri Bakanı...

Herkes bakanlar kurulu listesininin açıklanmasını beklerken, sabahın erken saatlerinde Suriye sınırında yaşananlar gündemi bu sıcak gelişme yönünde değiştirdi. 

Bugün Rus Dışişleri Bakanı bekleniyordu, bu ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyoruz. İlk kez bir NATO ülkesine ait hava unsurları bir Rus uçağını düşürdü. Türkiye uçağın iz analizlerini yayınladı ve gelişmeler hakkında BM ve NATO’yu bilgilendirdi.
Uçak Rus yapımı. İlk gelen bilgilerde uçağı kullanan pilotlar hakkında doğrulanan bir bilgi yoktu. Olay Bayırbucak bölgesinde meydana geldi ve bölgedeki sıcak çatışma devam ediyor. Düşen uçakla ilgili ilk bilgiler zaman içinde yeni gelen bilgilerle daha farklı bir hal alabilir.. 

Bu vesile ile Bayırbucak konusu artık Türkiye, bölge ve dünya ülkelerinin gündemine oturmuş durumda.. Aslında İran bu bölgede Akdeniz’e doğru bir Şii koridoru oluşturma, PYD ise Kürt koridoru oluşturma çabasında. Kobani dedikleri Aynel Arab da ilan edilen kanton da bu açıdan stratejik bir önem taşıyordu.. DAEŞ bu kirli oyunda, örgütlenmiş insan avında tavşan rolü oynuyordu. Koalisyon ve PYD de tazı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar