Ergenekon ve Balyoz aklanmamalı

İlker Başbuğ’un açıklamaları kafa karıştırdı. Bakın, sapla saman karışmamalı. Ergenekon ve Balyoz hayali bir dava değildi. Başbuğ diyor ki, “Seminer dosyaları Genelkurmay’dan nasıl...

İlker Başbuğ’un açıklamaları kafa karıştırdı. Bakın, sapla saman karışmamalı. Ergenekon ve Balyoz hayali bir dava değildi.

Başbuğ diyor ki, “Seminer dosyaları Genelkurmay’dan nasıl dışarı sızdı araştırıyoruz.” Yani olayı aslında doğruluyor.. Zaten Çetin Doğan da Hurşit Tolon da bu düşüncelerini sağda solda uluorta seslendiriyorlardı. Bir sır değildi bunlar..

Bu haltlar o zaman TDK’da ilk kez yenmiyordu. Bunlar dilerim dünkü Türkiye’de kalır.

Söylediklerinin 2. kısmı önemli. Birileri bu bilgileri kaydedip, bunlara ekleme ve çıkartmalar yapılmış. Bu rezalet. Bu bilgilerin iyi niyetle, bir darbe planını, ordu içindeki hukuk dışı bir yapılanmayı deşifre etmek için yapılmadığı görülüyor. Yani Baransu ve ona bu bilgileri verenler bir projenin parçası. Zaman ya da Taraf da bu anlamda bu projenin bir parçası.

Bana kalırsa, Paralel yapı ve Ergenekon-Balyoz davası birleştirilerek yeniden açılması gerek. Bu iki blok dava kapak-tencere ilişkisine sahip. Bu iki dava birlikte ele alınmazsa bu işin bir yanı hep eksik kalacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar