Trafik sorununu muhtarlar çözsün

Ne alaka. O zaman öğretmenler ve imamlar çözsün. O zaman niye biz kendimiz bu sorunun çözümü için elimizi taşın altına koymuyoruz. Trafik terörü az mı can alıyor, az mı ülke ekonomisine zarar...

Ne alaka. O zaman öğretmenler ve imamlar çözsün.

O zaman niye biz kendimiz bu sorunun çözümü için elimizi taşın altına koymuyoruz. Trafik terörü az mı can alıyor, az mı ülke ekonomisine zarar veriyor..

Üniversiteler niye bu konuya eğilmiyorlar. Ha bu arada konuyla ilgili makul, uygulanabilir, rasyonel bir çözüm teklifi olan var mı?

Herkes araba alıyor. “Araba sevdası” At, avrat, silah sevdasının başında geliyor galiba. İşi İstanbul’un bir ucunda, ev öbür ucunda, yazlık bir başka köşede.. Oğlan batıdaki fakülteye, kız doğudaki liseye. Adamın annesi başka ilçede, hanımın annesi başka ilçede..

Daha ilkokulda çocuklarını burnunun dibindeki okula göndermiyor, tâ neredeki özel okula gidecek. Eee o zaman trafik işte böyle.

Büyük şehirlerde mutlaka yeni düzenlemelere gitmek gerek.. Muhtarlıklar mesela neden belediye ve kaymakamlıkların işlerinin bir kısmını bir şekilde üstlenmesin ki.. E-devlet işlemleri içinde bu işi tek başına yapamayanlar muhtarlıktan bu işi yapabilmeli. Kaymakamlık ve bağlı birimlerle belediyelere evrak verilip, alınacaksa neden muhtarlık üzerinden yapılmasın. Resmi tebligat muhtarlığa yapılmıyor mu icabında.. Muhtarlık evrak da alsın, PTT kargo belli bir saatte evrakları alıp, adresine dağıtır, cevabını da getirir muhtarlığa bırakır. İsteyen parasını öder evine getirilir.. Böylece insanlar şehre in, çık, kuyrukta bekle derdinden kurtulur..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar