Paralel Yapı uslanmayacak

Paralelciler uslanmayacak. Bir kısmı bu yapıya kalpten bağlı. Onun için onlardan vazgeçmesini istediğiniz şey dinleri.. Bir kısmı aklından bağlı. Dünya bir medeniyetler arası savaşın eşiğinde...

Paralelciler uslanmayacak. Bir kısmı bu yapıya kalpten bağlı. Onun için onlardan vazgeçmesini istediğiniz şey dinleri..

Bir kısmı aklından bağlı. Dünya bir medeniyetler arası savaşın eşiğinde bunu ancak bu diyalog önleyebilir. Müslümanlar Yahudiler, Hıristiyanlar ve batılılarla uzlaşacak. Dünyanın geleceği buna bağlı.

Bir kısmı göbekten bağlı. Bu yapıdan ayrılırsa ya da bu proje başarısız olursa gelirinden, kariyerinden, her şeyden mahrum olabilir. Sınav sorularını alarak başarmış, abileri tarafından terfi ettirilmiş.. Ayrılırsa bunlardan mahrum kalmaktan öte kendisinden cemaat karşıtlarının hesap sormasından korkuyor. Cemaatten ayrılırsa, sahip olduklarından mahrum kalacağı gibi sanık da olabilir.

İşadamları bu sayede kredi, hibe almış, dünyaya açılmış, esnaflıktan işadamlığına yükselmiş. Sadece bürokratı değil, gazetecisi, sanatçısı hepsi bu işten bir şekilde nemalanmış.

Dahası da var, cemaatten ayrılma eğilimi gösterenler, beklemedikleri şekilde cemaatin öteki yüzü ile karşılaşıyorlar. Kriptolar zaten işin farkındaydı. Sıradan insanlar cemaatin öteki yüzünü görünce korkuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar