30 Ağustos için alternatif bir kutlama mümkün mü?

Bu sene de böyle geçecek, ama mesela gelecek yıl için, yeni alternatif bir kutlama denenmesin.. Hem de bir gün değil, bir hafta. Mesela yurdun birçok yerinde o günkü cepheden fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi.. Askerde...

Bu sene de böyle geçecek, ama mesela gelecek yıl için, yeni alternatif bir kutlama denenmesin..

Hem de bir gün değil, bir hafta.

Mesela yurdun birçok yerinde o günkü cepheden fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi..

Askerde bandolar, birçok merkezde, açık hava ve kapalı mekanda konserler verebilir.. Sadece bando değil, aktüel ya da klasik eserler de seslendirebilir..

Deniz Kuvvetleri, Deniz Harp Okulu, kıyılarımızla ilgili belgeseller yapsa mesela. Her 30 Ağustos’ta onların tanıtımı ve ilk gösterimleri yapılsa. Hava ve kara belgeselleri de yapılabilir. Yeşilçam’la birlikte ortak yapım drama türü çalışmalar da yapılabilir pekala.

30 Ağustos’ta sadece havacılık gösterileri olmasın, sportif karşılaşmalar niye yapılmasın. Hatta asker, polis, istihbarat elemanı ve sivil yarışmacılar, atıcılık, okçuluk, judo, binicilik alanında niye hünerlerini göstermesinler.

Tanklar geçiyor da ne oluyor. Bana kalırsa o bir yıl içinde savunma sanayinin ürettiği yeni teknolojiler hem sergilenmeli, hem de şov şeklinde açık hava ve kapalı salonda gösteri yapılmalı. Atak helikopteri ya da bizim geliştirdiğimiz tanklar, tüfekler, İHA’lar, Savunma Sanayii alanındaki başarılar sergilenmeli.. Ödüller verilmeli, paneller yapılmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar