Şimdi sırada ne var?

Türkiye’nin en büyük sorunu ne derseniz, aslında ne terör, ne de ekonomik kriz. Ciddi, sorumlu bir muhalefetin yokluğu.. Bu son gelişmeler de bu gerçeği bir kez daha ortaya koydu. AK Parti’deki birtakım zaafın ve keyfiliğin...

Türkiye’nin en büyük sorunu ne derseniz, aslında ne terör, ne de ekonomik kriz. Ciddi, sorumlu bir muhalefetin yokluğu.. Bu son gelişmeler de bu gerçeği bir kez daha ortaya koydu.

AK Parti’deki birtakım zaafın ve keyfiliğin arkasında da yine bu muhalefet eksikliği var.. Ciddi bir muhalefet AK Parti içindeki AKP’lilerin keyfi tutumlarına fırsat vermezdi.

AK Parti bu muhalefetsizlik ortamında kendi iç denetimi konusunda yetersiz kaldı ve bazı gerçekleri görmezden geldi.. Şimdi süratle bu eksiğini telafi etmesi gerekiyor.

Bana kalırsa mevcut aday kadrosunu, hangi bölgede en iyi duruma göre kaç oy kaybetti ise oy kaybının yüzdesinin iki katı adayı tepeden tırnağa yenilenmesi gerekiyor. Tabii seçiciler kurulunu da yeniden gözden geçirmek gerek. Bu kurullara yeni üyeler katmak, bazı isimlerin yerini yeniden tayin etmek belki bazı adaylarının durumunu yeniden değerlendirmek gerekirse bir farklı bakış getirebilirler mi?. Hatta aday belirleme yöntem ve kriterlerinizi de gözden geçirin lütfen.. Buna mecbursunuz..

Güneydoğuda ve doğuda bölgeden kariyer sahibi hanımların adaylığına öncelik verin derim..

Zaman çok dar. Hızlı ve doğru karar vermek zorundasınız. “Dostlar alışverişte görsün” kabilinden yapılan kamuoyu, temayül ve mülakatlarla, STK oylamaları ile zaman kaybetmeyin bana kalırsa. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar