CHP ile nasıl bir koalisyon

CHP ile nasıl bir koalisyon düşünülüyor acaba.. Hangi CHP ile ne konuşuluyor.. İlhan Özkes’in Balçiçek İlter’e anlattıklarını iyi okumak gerek.. Tek bir CHP yok.....

CHP ile nasıl bir koalisyon düşünülüyor acaba..

Hangi CHP ile ne konuşuluyor.. İlhan Özkes’in Balçiçek İlter’e anlattıklarını iyi okumak gerek.. Tek bir CHP yok.. “Akıllısı” bu kadar çok olan bir partide uzlaşı mümkün değil.. Özkes bile dayanamadı, bakalımBekaroğlu ne kadar dayanabilecek..

Meclis başkanı Başkanlık divanı üyeleri ile Beştepe’ye çıkıyor, CHP ve HDP’li üyeler heyette yok.

Yarın, Cumhurbaşkanlığının başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısı ya da MGK’da aynı şeyin yaşanması durumunda ne olacak. Bunu hükümet protokolüne mi yazacaksınız..

30 Ağustos, 29 Ekim resepsiyonlarında Beştepe’de yine aynı kriz yaşanmayacak mı? Bir takım bakanlar, Cumhurbaşkanını boykot edecek.. Hadi çık işin içinden çıkabilirsen.. Bir deli bir kuyuya bir taş attı, artık, 40 akıllı, 40 gün uğraşsın çıkartabilirse..

Bugün koalisyon görüşmeleri Kılıçdaroğlu’nun ekibi ile konuşuluyor da, yarın bir kongrede CHP bir yönetim değişikliği olduğunda durum ne olacak.. Bu durum uzak bir ihtimal değil..

CHP ile anlaşsanız, yarın CHP’nin bakanlık için önerdiği isimler Kılıçdaroğlu’na yakın isimler olacak.. Bu da parti içinde ciddi tartışmalara, hatta bölünmelere yol açabilir.. Ne CHP rahat eder, ne hükümet, ne de AK Parti.. Böyle bir koalisyonu kurmak da zor, sürdürmek de.. Bu koalisyonu ne CHP tabanı içine sindirir, ne AK Parti tabanı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar