Kartlar yeniden karılırken

Mısır’da darbenin 2. Yılı. Bir çözüm yok. Eğer idam kararları uygulanacak olursa, bu Mısır için geri dönüşü olmayan bir süreci başlatacak. Mısır’daki Sisi cuntasının...

Mısır’da darbenin 2. Yılı. Bir çözüm yok. Eğer idam kararları uygulanacak olursa, bu Mısır için geri dönüşü olmayan bir süreci başlatacak.

Mısır’daki Sisi cuntasının arkasındaki Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri de bundan zarar görür, Avrupa ülkeleri de ABD de... İsrail de bunun faturasını ödemek zorunda kalır.

Çözümsüzlük çözüm değildir ve bu süreç krizi daha da derinleştirmekte, geri dönüşü zorlaştırmaktadır.

Batı bu hali ile kimseye umut veremez.. İsrail’e karşı tutumu ortada.. Ukrayna’da da bir çözüm üretemediler. En fazla iddia sahibi oldukları ekonomide de Yunanistan konusunda çuvalladılar..

Suriye cehenneme döndü. Batı bu trajedi karşısında kafasını kuma sokmaya devam ediyor.. Batının dayandığı kavram ve kurumlar çözüm ve umud üretmiyor. Batı kendini inkar ediyor. İcraatları ile suçüstü oldu.. Kaçtığını sandığı şeye doğru koşuyor.. Krizi başka coğrafyalara da yaymaya çalışıyor.. Bana kalırsa Çin’den Doğu Türkistan’la ilgili gelen haberlere bakılırsa birileri tavşana kaç tazıya tut mantığı ile herkesi Müslümanlarla sorunlu hale getirmek isteyen bir üst aklın devrede olması gerek.. Bu soğuk savaş mantığını biliyoruz. Bu işler dün de böyle yapılıyordu, bugün de fazla değişen bir yanı yok. Ama artık insanlar bu bayat numaraları eskisi kadar kolay yutmuyor.

Mısır’da gelinen nokta, rejim açısından tehlike sinyalleri  veriyor. İdamlardan sonra şiddet tırmanıyor. DAEŞ Sina’da ses getiren bir eylem yaptı. Savcıları ve hakimleri hedef alan saldırılar oldu.. İhvan bundan sonra, darbecilerin baskı, tehdit, faili meçhul saldırı ve tehditlerine, infazlara karşı misli ile mukabele edecekleri açıklamasında bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar