Görünen köyün hikâyesi

TBMM başkanlık seçimleri sonuçlandı. AK Parti adayı İsmet Yılmaz 258, CHP adayı Baykal 182, MHP oy kullanmadı. HDP’liler önemli oranda oylarını iptal ettiler. Salı günü meclis toplanacak ve hükümeti...

TBMM başkanlık seçimleri sonuçlandı. AK Parti adayı İsmet Yılmaz 258, CHP adayı Baykal 182, MHP oy kullanmadı. HDP’liler önemli oranda oylarını iptal ettiler. Salı günü meclis toplanacak ve hükümeti kurmak içinde Beştepe’den görevlendirme yapılacak. CHP ve MHP şimdi yeni bir sınavla karşı karşıyadır.

Ufukta seçim var. Eğer CHP ile koalisyon olacaksa bu evlilik çok uzun sürmez gibi.. AK Parti ile CHP arasında kan uyuşmazlığı var.. İç ve dış şartlar bu beraberliğin her anlamda çok zor olduğunu gösteriyor. Dün de, bugün de, yarın da bu açıdan umut vadetmiyor. Maddi ve manevi unsurlar açısından da durum aynı. Seçim sonuçlarının ortaya çıkarttığı zoraki bir durumla karşı karşıyayız.

Kılıçdaroğlu iktidara mahkûm. Aksi halde o koltukta daha fazla oturamaz. CHP kongreye gider ve Kılıçdaroğlu koltuğu bırakır. Aralık ayında kongreye gidilmesi konuşuluyordu, şimdi hemen bir kongreden söz ediliyor. Evdeki hesaba göre, Kılıçdaroğlu koalisyon ortağı olacak olursa koltuğunu koruyacak.. Ama Kılıçdaroğlu’nun karşıtları o zaman  partiden ayrılacaklar.

AK Parti’de bir takım aykırı isimler olsa da bir kırılma, kopma beklenmiyor. Meclis başkanlığı seçiminden sonra Baykal’ın ne yapacağını da görmek gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar