Çanakkale, Ermeni meselesi, Allahu Ekber dağları, Filistin, Kudüs vs.

Kandil, Çanakkale, Ermeni meselesi hepsi üst üste geldi.. 100 yıllık bir tartışma bir kez daha bize kim kimdir gösterdi.. Kim nerede duruyor bir kez daha gördük ve tanıdık dostu düşmanı. İçimizdekileri de...

Kandil, Çanakkale, Ermeni meselesi hepsi üst üste geldi..

100 yıllık bir tartışma bir kez daha bize kim kimdir gösterdi.. Kim nerede duruyor bir kez daha gördük ve tanıdık dostu düşmanı. İçimizdekileri de gördük.. Siyasi emellerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhid edenleri de..

Çanakkale ile ilgili konuşulması gereken bir çok şey var, konuşulmayan.. Nusret gemisinin döktüğü mayınlardan sonra Çanakkale boğazının deniz trafiğine kapandığını anlatan “Çanakkale Geçilmez”i savaşın geneli için söylemek ne kadar doğru..

Gerçek olan şu ki, Çanakkale geçildi ve İstanbulu işgal edildi..

Çanakkale’de savaşlar sadece biz, İngilizler, Fransızlar, Almanlar mı idi? Hindistan’dan, Senegal’den, Mısır’dan, Tunus’tan, Cezayir’den gelenler kimdi ve kimle savaştıklarını düşünüyorlardı. Savaş nasıl başlamıştı, Ruslar durup dururken mi doğudan girdiler Anadolu’ya, İngilizler Filistin topraklarından, Fransızlar Lazkiye’den girerken, Şam topraklarında karşılarında kim vardı? Liman Von Sanders ve Mustafa Kemal neredeydi? Peki ya Kut’ul Ammare, Medine müdafası.. Allahu Ekber dağlarında yaşananlar.

Kars İslam Cumhuriyeti’nden söz etmeden Erzurum Sıvas kongrelerinden söz etmek mümkün mü?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar