Kılıçdaroğlu niçin hedef seçildi?

Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı girişimi, “Yenikapı Ruhu” olarak ifadesini bulan “milli dayanışma”dan ne kadar rahatsızlık duyulduğunun bir göstergesi....

Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı girişimi, “Yenikapı Ruhu” olarak ifadesini bulan “milli dayanışma”dan ne kadar rahatsızlık duyulduğunun bir göstergesi. Öte yandan CHP'nin “Cerablus Operasyonu”na verdiği desteğin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Yenikapı'da sergilenen dayanışmayla sınırlı olmadığının bir ispatı.
Türkiye'yi zaafa düşürmek isteyen uluslararası güç odaklarının terör yoluyla ulaşmak istedikleri hedeflerin başında, ülkenin dirliği ve birliğiyle devletin bekasını ilgilendiren konularda partiler arasındaki işbirliğini akamete uğratmak geliyor. Bu güç odaklarının “Devlet”i ve “Millet”i hedef alan darbe girişimi ve terör saldırıları karşısında Hükümeti yalnızlaştırmak politikası çok şükür tutmadı. Bu bakımdan Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı doğrudan doğruya milletin dayanışma ruhuna yapılmış bir suîkast olarak görmek lazım.
Ülkeye yönelik tehditler karşısında yekvücut olduğumuz takdirde, uluslararası güç odakları tarafından yönlendirilen terör örgütlerinin etkisiz hale geleceğini bilmeliyiz. Unutmayalım, peşpeşe gelen “Trablusgarp”, “Balkan Savaşları” ve “Birinci Cihan Harbi”nde çok büyük kayıplar verdiğimiz halde, ordumuz dağıtılıp tersanelerimiz işgal edildiği halde yılgınlığa düşmeyerek, pes etmeyerek, bir “Milli Mücadele” daha vererek imparatorluğun yıkıntıları arasından bir “Cumhuriyet” inşa etmeyi başardık. Şimdi onu da elimizden almak istiyorlar ama biz yine aynı milletiz. Aynı kararlılık ve dayanışmayla bu hain saldırıları da göğüsleriz.
“Milli Mücadele”yi başlatan önderler arasında birçok görüş ayrılığı ve belki de eskiden kalma husumetler olduğu halde, bunlar bir tarafa bırakılarak, tek bir hedefe odaklanarak milletin bekasına yönelik saldırıları bertaraf ettik. Milletlerin hayatında öyle kader anları olur ki farklı siyasi mensubiyetler ortak bir iradeye dönüşmeden ayakta kalmak imkânsız hale gelir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar