Katar’a şahin, Mescid-i Aksa’ya suskun

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’ı kapsayan Körfez turunda. Ziyaretin, Katar’a ambargo ve Mescid-i Aksa olmak üzere iyi yönü var.Erdoğan, Katar’a sahip çıkarken diğer yandan da Suudi...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’ı kapsayan Körfez turunda. Ziyaretin, Katar’a ambargo ve Mescid-i Aksa olmak üzere iyi yönü var.
Erdoğan, Katar’a sahip çıkarken diğer yandan da Suudi Arabistan’la ilişkilere özen gösterdi. Suudi Arabistan Kralı Salman’a Katar krizini, “Hadim-ül Harameyn olarak çözmesi” çağrısı yapmıştı. Ziyaretini Suudi Arabistan’dan başlattı. Suriye dersleri ışığında Türkiye’nin Katar’ı kurtarırken Suudi Arabistan’ı kaybetmemesi gerekiyor.

Mescid-i Aksa krizi nedeniyle Erdoğan’ın bu ziyareti daha anlamlı hale geldi. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişte metal dedektör zorunluluğu getirmesi ile kriz iyice tırmandı.1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa’da cuma ezanı okunmadı, cuma namazı kılınamadı. İsrail polisinin sert müdahalesi üzerine şehit olan Filistinliler ve yaralılar var. İsrail basını tansiyonu iyice yükselten dedektör uygulamasından vazgeçileceğini yazdı ama bu bilgi resmi olarak doğrulanmadı.

KRALLAR SUSKUN

İslam’ın ilk kıblesi, Peygamberimizin ‘Miraç’a çıktığı yer olan Mescid-i Aksa, Mekke ve Medine’yle birlikte İslam’ın kutsal üç mabedinden biri. İsrail, işgali altında olması nedeniyle, ‘Mahzun Mabet’.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Harem-i Şerif tüm İslam âleminin onurudur, namusudur” dediği Mescid-i Aksa krizinde, İslam dünyası hayret verici bir suskunluk içinde.

Katar’a ambargo konusunda şahin kesilen Körfez ülkeleri, Mescid-i Aksa konusunda sessiz.

Belli ki Mescid-i Aksa’da ezan okunmamasını, Katar’daki Türk üssü kadar önemli bir sorun olarak görmüyorlar.

Birleşmiş Milletler bugün Mescid-i Aksa gündemiyle toplanacak.

ABD, Rusya, BM ve AB’den oluşan Ortadoğu dörtlüsü Kudüs’te gerginliğin azaltılmasını ve Mescid-i Aksa’nın statüsünün korunması istedi. Başından beri yoğun bir çaba içinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin ve İsrail devlet başkanları ile görüştü. İslam dünyasında ise ciddi bir ses duyulmadı. Anlamlı bir tepki gösterilmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.415 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar