15 Temmuz’un röntgeni

Berat Albayrak’ın babası gazeteci Sadık Albayrak, 12 Eylül’de darbeciler tarafından alınıp hapse atılan isimlerden biriydi.Berat Albayrak, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Marmaris’te...

Berat Albayrak’ın babası gazeteci Sadık Albayrak, 12 Eylül’de darbeciler tarafından alınıp hapse atılan isimlerden biriydi.

Berat Albayrak, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanındaydı.

Babası Sadık Albayrak ise o sırada Trabzon Dernekpazarlılarla birlikte meydandaydı. Televizyondan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçağın havada olduğu haberi geçmeye başlayınca eski bakanlardan Eyüp Aşık, “O uçağın içinde senin dünürün, oğlun, gelinin, torunların var. Ne kadar sakinsin böyle” diyor. Aslında ateşli bir hatip olan Sadık Albayrak sakin bir şekilde, “Kader neyse o olur” karşılığını veriyor.

Berat Albayrak, darbe gecesi Marmaris’te olmayacakmış. Büyük oğlu Ahmet Akif bir gün önce telefonda ısrar edince dayanamamış, Marmaris’e geçmiş. Ahmet Akif, 15 Temmuz gecesi henüz darbe girişimi başlamadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuran-ı Kerim öğretirken fotoğrafının yansıdığı torunu. Bu millet torununa Kuran-ı Kerim öğreten Cumhurbaşkanı’nı sever. Erdoğan’ı ise sadece sevmemiş, ona inanmış. İnandığı için de 15 Temmuz’da ölümü göze alarak meydanlara çıktı.

Yakın tarihimiz bir açıdan da darbeler tarihi. Bu milletin geçmişinde 27 Mayıs var, 12 Mart var, 12 Eylül var, 28 Şubat var. Tarihimizde darbe dönemlerinde asılan başbakanlar da var. Üç fidanımız, 12 Eylül’de bir sağdan bir soldan asılan ülkücü ve solcu gençlerimiz de var. Ama darbeleri durduran tek bir örnek yoktu. O açıdan 15 Temmuz çok önemli. Darbeler olduğunda cumhurbaşkanları derdest edilir, hükümetler kapatılır, Meclis’in kapısına kilit vurulurdu. Ama bu kez farklı oldu. Meclis kapatılamadı, hükümet devrilemedi, Cumhurbaşkanı derdest edilemedi. Darağaçları kurulamadı. Bu kez darbeciler değil, demokrasi kazandı. Kimse 15 Temmuz’a kontrollü darbe demesin. Adı Recep Tayyip Erdoğan olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı darbeye karşı direndi, ona inanan millet ölümü göze alarak darbeyi geri püskürttü. Bunu hamaset olması için yazmıyorum.

15 TEMMUZ ARAŞTIRMASI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.273 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.140 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar