Yol haritasının parametreleri

 AK Parti’de önemli gelişmeler yaşanıyor. Bugün MYK’nın açıklanması bekleniyor. Ama kabine değişikliğinin yapılması da sürpriz olarak karşılanmamalı. Cumhurbaşkanı...

 AK Parti’de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Bugün MYK’nın açıklanması bekleniyor. Ama kabine değişikliğinin yapılması da sürpriz olarak karşılanmamalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an önce değişiklikleri yapıp, hızla işe koyulmak istiyor. Ama önce MYK sonra kabine formülü konuşuluyor. Bu durumda Bakanlar Kurulu değişikliğinin cuma gününe kalma ihtimali var.

Bakanlar Kurulu’yla ilgili olarak şöyle bir denklemden söz ediliyor. Eğer kasım ayından sonra erken seçim düşünülüyorsa kabinede köklü değişiklikler beklenmiyor. Ama 2019’a kadar gidecek bir Bakanlar Kurulu düşünülüyorsa, köklü değişiklikler olacak. Bu sayının da 7-8’in altına düşmeyeceği söyleniyor.

Bir yandan da gözler, yeni yol haritasına çevrildi. Erdoğan, 2019’a kadar yeni bir hikâye yazmak istiyor.

Demokratikleşme ve ekonomi ayakları üzerine oturacak olan, yol haritasının bazı parametreleri belli olmaya başladı.

1- Ekonomide üretim ve büyüme esaslı bir modele geçilmesi.
2- Demokratikleşmede evin içinin düzenlenmesi.
3- Dış politikada ise sorunları azaltmak.

Demokratikleşme başlığında en önemli zorluk, OHAL ve MHP ile işbirliği olacak. MHP ve OHAL gibi hem siyasette hem sahadaki zaruretlerin dengesini kurarak, demokratikleşme sağlanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.626 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.652 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.182 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar