Normalleşme ve OHAL için kritik tarih

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, referandum gecesi “Çok önemli bir başarı” diyenlere, “Önemli olan 2019 seçimleri” karşılığını veriyor. Böylece 2019 seçimlerinin startı, 16 Nisan gecesinden...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, referandum gecesi “Çok önemli bir başarı” diyenlere, “Önemli olan 2019 seçimleri” karşılığını veriyor. Böylece 2019 seçimlerinin startı, 16 Nisan gecesinden veriliyor.

Referandumda millet, sandıkta çok önemli mesajlar verdi. Kürt oyları ise adeta kişiye özel yazılmış bir mektup gibiydi. Bugün bölgedeki sonuçlar üzerine yapılan değerlendirmeleri ve ileriye dönük olarak belirlenmiş olan bir tarihi paylaşmak istiyorum.

1- Kürtler geleceklerini Türkiye’nin içinde aradıklarını bir kez daha ortaya koydular. Araştırmalarda, bölgenin geleceğini Türkiye’de aradığına ilişkin oranlar yüzde 85’in altına düşmüyor.

2-  Bölge halkı hendek ve barikatlardan PKK’yı sorumlu tutuyor. Kandil’in peşine takılması nedeniyle HDP ile arasına mesafe koydu. Ama halk tam olarak devlete yüzünü dönmedi.

3- Referandum sonuçları Kürt sorununun çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini güçlendirdi. Çözüm süreci yanlışlarına rağmen yararlı oldu. Devlet, Kürt sorununun sivil yöntemlerle çözümü yönündeki iradesini gösterdi. Ama örgüt barikat ve hendekler kurarak çözümü sabote etti.

4- Bölge halkı terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesini istiyor. Terörle mücadeledeki kararlılık oy artışında etken oldu. Kırsal kesimle şehir arasındaki örgütsel irtibatın kesilmesi etkili oldu. Bölgede ilk kez, oy kullanmayanların yerine başkaları oy kullanamadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.787 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar