‘Evet’ ve ‘Hayır’ların motivasyon kaynağı

16 Nisan tarihi yaklaştıkça, kararsızların oranı da azalıyor. Kamuoyu araştırmaları kararsızların oranının yüzde 10-12 seviyesinde gösteriyor. Bu oran başlarda yüzde 30’lar seviyesindeydi.Referanduma...

16 Nisan tarihi yaklaştıkça, kararsızların oranı da azalıyor. Kamuoyu araştırmaları kararsızların oranının yüzde 10-12 seviyesinde gösteriyor. Bu oran başlarda yüzde 30’lar seviyesindeydi.
Referanduma giderken kadın oylarında ilginç bir gelişme gözleniyor. Kararsızların arasındaki kadın oyları azalıyor. Kadın seçmenlerin arasında evet oyları ağır basıyor. Adil Gür’ün sahibi olduğu A&G’nin araştırmasına göre kadınların yüzde 54.6’sı ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan için’ destek vereceğini söylüyor. AK Parti hareketi içinde de kadınların önemi büyük. Erkeklere göre daha ‘Erdoğancı’lar hem de kapı kapı dolaşıp oy topluyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gününü kadınlara ayıracak, ‘kadınlar günü’ yapacak. Elbette ki hanımların kekli-pastalı günü gibi değil. Onlarla, ‘referandum günü’ yapacak.
Bu arada kamuoyu araştırmaları ve saha gözlemleri ışığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programında düzenleme yapılıyor. Cumhurbaşkanı bundan sonra İstanbul’a daha fazla ağırlık verecek. Başbakan Binali Yıldırım, 5 coğrafi bölgede evet, Ege’de ise hayır oylarının önde olduğunu söyledi. En çok seçmene sahip olan Marmara Bölgesi’nde ise başabaş bir durum söz konusu. Bu göstergeler Erdoğan’ın İstanbul’a ağırlık vermesine neden oldu. İstanbul ile Erdoğan arasındaki özel bir bağ var. Cumhurbaşkanı hem kendisi İstanbul’a ağırlık verecek hem de bakanlara hemşeri dernekleri üzerinden İstanbul’da çalışma talimatı verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.037 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.190 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar