Gülen, CIA'le içli dışlı mı

GÜLEN’in iadesi konusunda ABD makamları ile yapılan ilk temas değil.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Trump’la ilk görüşmesinde Gülen’in iadesini gündeme getirdi. Trump, Gülen’in iadesi konusunu...

GÜLEN’in iadesi konusunda ABD makamları ile yapılan ilk temas değil.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Trump’la ilk görüşmesinde Gülen’in iadesini gündeme getirdi. Trump, Gülen’in iadesi konusunu inceleteceğini, gerekirse ABD’de yargılanıp yargılanamayacağı konusuna da bakacağı sözünü vermişti.

Dün de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’la Gülen’in iadesi konusunu görüştü. Bozdağ daha önce de ABD’li mevkidaşına mektup yazarak, iade konusunda ayrıntılı bilgi vermişti. 10 Eylül tarihinde, darbe girişiminin lideri olarak Gülen’in ABD’de geçici tutuklanması talebiyle başvuruda bulunmuştuk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkan yardımcısı Joe Biden’la yaptığı görüşmede Adalet Bakanı tarafından, Gülen’le 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki bağlantıyı ortaya koyan kanıtlar sunulmuştu.

27 Ekim tarihinde ise Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Gülen’in iadesi konusunu görüşmüştü.

Ben yazarken yoruldum, inanıyorum ki siz de okurken bunaldınız.

Tüm bu müracaatlara rağmen ne oldu?

Dün itibariyle Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili dosyanın henüz Adalet Bakanlığı’ndan mahkemelere gönderilmediği ortaya çıktı. Kapağını dahi açmamışlar.
Trump yönetiminden etkili bir isimle bir siyasetçimiz arasında şu diyalog yaşanıyor:

- Gülen’i Türkiye’ye iade edin.
- Bir imamın bu işi yaptığına inanıyor musun?
- Evet, inanıyorum çünkü benim bulunduğum Meclis bombalandı.

Darbeye ilişkin kanıt mı istiyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 969 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.864 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.241 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar