ABD, Rakka’ya ikmal hattı kuruyor

BİZ referandum tartışmasıyla meşgulken Rakka operasyonuna yönelik önemli gelişmeler yaşanıyor.ABD’nin Rakka operasyonuna yönelik hazırlıkları hızlandı. İkmal hatlarını kurmaya ve lojistik...

BİZ referandum tartışmasıyla meşgulken Rakka operasyonuna yönelik önemli gelişmeler yaşanıyor.
ABD’nin Rakka operasyonuna yönelik hazırlıkları hızlandı. İkmal hatlarını kurmaya ve lojistik malzemelerinin sevkıyatına başladı. Ağır silahların bir kısmı zaten gelmişti. Ama operasyonda kullanılacak olan ağır silahların takviyesi devam edecek.
ABD’nin Rakka planı ise henüz netleşmedi. Pentagon ve CENTOM’un Rakka operasyonunu Türkiye ile değil, YPG ile yapmak istediği belli. İş siyasi iradeye kaldı. Obama döneminde hazırlanan Rakka planını yetersiz bulan Trump, yeni bir plan hazırlanması talimatını vermişti. Yeni Rakka planı Trump’a sunuldu. Ama o henüz kararını vermiş değil. Pentagon, Trump’ın kararsızlığından yararlanıp mesafe aldı. Askeri birimlerin hazırlıkları hızlandı.
Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İncirlik’teki görüşmede ABD Genelkurmay Başkanı Dunford’a Rakka planını sunmuştu. Rakka planı genel hatlarıyla Türkiye ve ABD’nin yoğun hava desteğini, karadan ise Türk ve Amerikan özel kuvvetlerinin desteğiyle ÖSO birlikleri, Suriye Demokratik Güçleri’nin içindeki yerel Arap unsurlar ve Roj Peşmerge birliklerinin ortak operasyonunu öngörüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.434 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar