DAEŞ’ten El Bab’daki militanlara son talimat

"HEM sahada hem masada olacağız.”Cumhurbaşkanı’nın bu sözü bir şifre aslında.Başika Üssü ile Irak’ta, Fırat Kalkanı operasyonuyla Suriye’de uygulamaya koyuldu.O nedenle Cumhurbaşkanı...

"HEM sahada hem masada olacağız.”
Cumhurbaşkanı’nın bu sözü bir şifre aslında.
Başika Üssü ile Irak’ta, Fırat Kalkanı operasyonuyla Suriye’de uygulamaya koyuldu.
O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın El Bab operasyonundan sonra Suriye’den çekilmeyeceğimizi, sırada Menbiç ve Rakka operasyonunun bulunduğunu açıklaması bu stratejinin bir parçası.
Ankara, Trump yönetiminin bölge stratejisinin nisan sonu mayıs başı itibariyle ortaya çıkacağı kanaatinde. Bir sürprizle karşılaşmamak için sahada olmayı tercih ediyor. Zaten El Bab operasyonu bugün tamamlansa dahi oradan çıkmamızın en az 2-3 ay alacağı söyleniyor. Çünkü Türkiye sadece bu şehirleri DAEŞ’ten temizlemiyor, Cerablus’ta olduğu gibi yerli halkın huzur içinde topraklarına dönebileceği, ‘güvenli şehirler’ kuruyor.
El Bab’da hafta sonu itibariyle şehir savaşı yaşanıyor. DAEŞ, El Bab’dan çekilmiyor. İstihbarat birimlerimiz, 10 Şubat Cuma günü DAEŞ’in yeni Rakka valisi tarafından El Bab’daki militanlara gönderdiği mesajı ele geçirdi. Mesajda, “Dayanın, ölün, sonuna kadar çarpışın, orayı vermeyin” deniliyor. El Bab’da 20’si yabancı olmak üzere 80-100 militanı kalan DAEŞ, direniyor.

El Bab, DAEŞ’ten temizlenirken Rusya’nın desteklediği rejim güçleri ile arada fazla bir mesafe kalmadı. Bir çatışma yaşanmaması için Türkiye ile Rusya’nın çabalarıyla tampon hat kuruluyor. Çok geniş olmayan bir hat olacağı söyleniyor. Türkiye destekli ÖSO birlikleri ile rejim güçleri yüz yüze getirilmeyecek, Kıbrıs’taki yeşil hatta benzer bir tampon hat olacak.
TÜRKİYE’NİN İKİ ÖNERİSİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.037 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.190 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar