Nefes kesen operasyonun perde arkası

REINA saldırganı Abdulgadir Masharipov’un sağ olarak yakalandığı operasyonun nefes kesici bir hikâyesi var. Reina saldırısından sonra bir süre ilerleme sağlanamıyor. Ta ki, teröristin Reina’da kılık...

REINA saldırganı Abdulgadir Masharipov’un sağ olarak yakalandığı operasyonun nefes kesici bir hikâyesi var. Reina saldırısından sonra bir süre ilerleme sağlanamıyor. Ta ki, teröristin Reina’da kılık değiştirmek için çıkardığı montun cebinden çıkan SIM karttaki bir numaraya ulaşana kadar. O numaradan teröristin eşine ulaşılıyor. Eşi, kocasının Reina baskınından sonra bir kadınla birlikte eve gelerek 4 yaşındaki çocuğunu yanına alıp çıktığını ve bir daha irtibat kurmadığını anlatıyor. Reina saldırganının eşi, “Kocamın telefonunun şarjı bitmişti. Benim telefonumdan konuştu” deyince, hemen o numara tespit ediliyor. O numaradan Hatay’daki DAEŞ militanına ulaşılıyor. Zaten teröristin paniklemesine ve İstanbul’daki isimle ilişkiye geçmesine bu olay neden oluyor.
SERİ HALİNDE 8 HAT ALMIŞ
Bu arada teröristin Bayrampaşa’daki bir GSM bürosundan seri halinde 8 hat aldığı belirleniyor. Bu numaraların büyük çoğunluğu ‘patates hat’ çıkıyor. Teröristin eşi, evlerine gidip gelen ve irtibat halinde oldukları 7-8 kişinin kod ismini veriyor. Bu isimlere yönelik operasyonlar, Reina saldırganının etrafındaki halkanın daralmasına neden oluyor. Hatay’da iki, İzmir’de ise bir DAEŞ militanı gözaltına alınıyor. Bunların DAEŞ militanlarının kaçışlarını organize eden isimler olduğu belirleniyor.
Terörist, yakalandığı Esenyurt’taki siteye 3 gün önce bir gece yarısı geliyor. Ev, kadınlardan birinin üzerine kiralanmış. Mısır uyruklu Tene Trare ise Reina saldırganı ve çocukla birlikte eve 3 gün önce gelmiş. Daha önce o evde kalmıyor. Ama çok ilginç bir hikâyesi var. Teröristin yakalandığı gün evden 8 telefon görüşmesi yapılıyor. Bunun 6’sını kadınlar yapıyor. Kadınlar teröristin kaçışının organize edilmesine katkı sağlıyor. Kadınlar, Çanakkale üzerinden İzmir’e gidişi organize ediyor. Abdulgadir Masharipov’un kaçışı için gönderilen 197 bin dolar iki parti halinde geliyor. Büyük bölümü bir Ortadoğu ülkesinden, küçük bir miktarı ise bir Avrupa ülkesinden. Paralar, banka yoluyla değil, Senegal ve Somali uyruklu kadınlar üzerine farklı yollardan gönderiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.696 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.145 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar