Bombacının kod adı: Saçı beyaz

KAYSERİ Emniyeti’nin başarılı çalışmaları ve istihbarat birimlerinin desteğiyle 14 askerimizin şehit olduğu saldırı büyük ölçüde çözüldü.İki ismi bir yere not etmenizi...

KAYSERİ Emniyeti’nin başarılı çalışmaları ve istihbarat birimlerinin desteğiyle 14 askerimizin şehit olduğu saldırı büyük ölçüde çözüldü.
İki ismi bir yere not etmenizi istiyorum.
Bir; eylemi organize eden Kenan Çiçek Diyarbakır’da yakalanarak Kayseri’ye getirildi. Tutuklanarak cezaevine koyuldu.
İki; ‘Porsipi’ kod adlı, ‘Saçı Beyaz’ PKK’nın bombacısı. Henüz yakalanamadı. Kobani’ye kaçtığı tahmin ediliyor.
14 askerimizin şehit olmasına neden olan bombalı araçla yapılan saldırının talimatı Kandil’den verilmiş. PKK, canlı bomba eylemlerinin talimatını tek elden, o da Kandil’den veriyor. Eylemi organize etmekle Kenan Çiçek görevlendirilmiş.
ARA YOLLARDAN KAYSERİ’YE
Kayseri’de patlamada kullanılan araç, Şanlıurfa’dan çalınmış, Adana-Pozantı yolu üzerinden Kayseri’ye getirilmişti. Adana-Pozantı yolu üzerinden sadece araç getirilmemiş. Araca bomba, Adana İmamoğlu ilçesinde bir köy evinde yüklenmiş. Bombalı araç yüklendikten sonra terörist, Kenan Çiçek’in çizdiği krokiyi takip ederek ara yollardan Kayseri’ye gelmiş. Ancak bir yerde krokiyi yanlış okuyunca, köy yollarına sapıp, Kayseri’ye ulaşması gecikmiş. Pınarbaşı mevkisine gelince, Şanlıurfa plakasını çıkarıp, Kırıkkale plakası takmış.
Merasim Sokak’la Kayseri patlamalarında aynı düzenek kullanıldığı tespit edilmişti. Rus tipi olarak üçlü kablo ile bağlanmış. Kabloların ucu sola doğru bükülmüş. PKK’nın araçlara bomba yüklediği belli yerleri var. Diyarbakır Lice, Mardin ve Tunceli Aliboğazı gibi. Adana İmamoğlu ise ilk kez kullanılıyor. Bu da bombaların fabrikasyon olmasından kaynaklanıyor. Ama yeni bir şey daha var. Bu kez aracı getirmiyor, bombacıyla bombayı ve aracı bir araya getiriyor. Kayseri patlamasında olduğu gibi.
PORSİPİ VE ŞENYAYLA KAMPI
Bomba düzeneğini hazırlayan kod adı ‘Porsipi’, Diyarbakır Lice bölgesinde ‘Saçı Beyaz’ olarak biliniyor. PKK-PYD’nin canlı bombaları yetiştirdiği Kobani ile Kamışlı arasındaki, ‘Tabura Ş. Serkan’da yetiştirilmiş. Kobani’den ziyade PKK’nın, Lice-Kulp-Hani bölgesinin Şenyayla adını verdiği kampı kullanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 1.960 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.824 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.481 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar