DAEŞ'in katliamı Diyanet'in hutbesi

DİYANET iki tarafın yaylım ateşi altında.Bir kesim, Diyanet’in yılbaşını gayrimeşru ilan ettiğini iddia ediyor. Yılbaşı hutbesini DAEŞ’li teröristin Reina saldırısına gerekçe olarak...

DİYANET iki tarafın yaylım ateşi altında.
Bir kesim, Diyanet’in yılbaşını gayrimeşru ilan ettiğini iddia ediyor. Yılbaşı hutbesini DAEŞ’li teröristin Reina saldırısına gerekçe olarak gösterip, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuyor.

Diğer kesim ise, Reina saldırısı üzerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, “Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur” diye açıklama yapmasına tepki gösteriyor. Görmez’i, ibadethane ile eğlence mekânını bir tutmakla itham ediyorlar.

Mehmet Görmez, “Eğlence mekânı ile ibadethaneyi eşit tutmadım. Ben terörü kastettim. Masum insanların öldürülmesine tepki gösterdim. Sosyal medyaüzerinden bir grubun yılbaşı gecesi yaşam tarzına yönelik saldırı yapıldığını öne sürüp, İslam’la DAEŞ terörünü bir araya getirme çabalarına engel olmak istedim. Ekilmek istenen fitne tohumlarına set çekip, bir insanın katledilmesinin insanlığın ölümü olduğu gerçeğini anlatmak istedim” dese de beyhude. Dinleyecekleri yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 2.638 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.121 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.836 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar