DAEŞ’in askeri biriminden özel seçilmiş

DAEŞ, yılbaşı gecesi Ankara ve İstanbul’da ikiz eylem planlamış. Ankara’daki eylem önlendi.Ankara’da yapılan operasyonlarla 8 DAEŞ’li harekete geçmeden önce yakalandı. Havaalanları ve meydanlarda...

DAEŞ, yılbaşı gecesi Ankara ve İstanbul’da ikiz eylem planlamış. Ankara’daki eylem önlendi.
Ankara’da yapılan operasyonlarla 8 DAEŞ’li harekete geçmeden önce yakalandı. Havaalanları ve meydanlarda yılbaşı kutlaması yapan kalabalıkların içine bomba yüklü araçla saldırı yapılması tehlikesine karşı önlemler alınmış. Berlin ve Nice’te olduğu gibi. O maksatla kamyonların meydanlara girişi belirli bir saatten sonra yasaklanmıştı. Ama saldırı başka bir yerden geldi.
DAEŞ’in askeri biriminden özel seçilmiş
Reina’da katliam yapan terörist
SURİYE’DEKİ MESKÛN MAHAL ÇATIŞMALARINDA YETİŞTİRİLMİŞ
Reina’daki kanlı saldırıyı gerçekleştiren terörist, Suriye’deki meskûn mahal çatışmalarında yetiştirilmiş. Suriye’de sıcak çatışmalara girip, canlı hedefler üzerinden savaş deneyimi kazanıyorlar. Saldırganın Reina’ya ateş ederek girmesi, DAEŞ’ın meskûn mahal baskını sırasında kullandığı yöntem.
Keskin nişancı gibi hedef gözeterek ateş açmıyor, sokak savaşlarında olduğu gibi kalçadan atış yapıyordu. İsabet oranı yüksek. Yanında 6 şarjör bulundurmuş. Sadece 28 mermi isabet etmemiş. DAEŞ açıklamasında teröristin, ‘askeri birimden’ olduğunun altı çiziliyor. DAEŞ’in ‘askeri birimi’ içerisinden özel olarak seçilmiş bir terörist. Güvenlik birimleri saldırıdan önce uzun süre keşif yapıldığı görüşünde. Reina’ya gelirken ve saldırıdan sonra kaçarken destek aldığının üzerinde duruluyor. Saldırıda daha çok katliam hedeflendiği için çelik çekirdekli mermi kullanılmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.204 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 701 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.952 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 722 Okunma İYİ Parti’de sürprizler var 09 Nisan 2024 | 589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar