Cumhurbaşkanı 'Sığınağa inelim' denilince nasıl karşılık verdi?

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın ABD gezisine katılmak üzere Devlet Konukevi'ne girerken bir an gözlerimin önüne, darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın, Şeref Salonu'nun kapısında yaptığı açıklama...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın ABD gezisine katılmak üzere Devlet Konukevi'ne girerken bir an gözlerimin önüne, darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın, Şeref Salonu'nun kapısında yaptığı açıklama geldi.

İçeri girince ilk işim o geceyi Cumhurbaşkanı’nın yanında yaşayanlarla konuşmak oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’ten helikopterle hareket ediyor. Nereye ineceği belli değil. 4 ayrı noktada uçaklar hazır bekletiliyor. Dalaman, Bodrum, Çıldır ve İzmir.

Erdoğan, helikopter havalandıktan sonra pilota dönüyor, “Buradan Dalaman’a kaç dakikada gidersin?” diye soruyor. Cumhurbaşkanı ikinci bir soru daha soruyor, “Peki güvenliğin ne?” Pilot: “Ben yakıtım bitene kadar bunlara yakalanmam.”

Dalaman’dan uçağa biniliyor, Cumhurbaşkanı nereye gidileceği talimatını vermediği için, “Pilot nereye uçacağını bilmiyor”. Uçağın ışıkları kapatılıyor, tanınmaması için gereken önlemler alınıyor. “Pilota sen bunun ortalamasını al, uç” diyor. Rota uçakta belirleniyor. Cumhurbaşkanı, İstanbul’a inilmesi talimatını veriyor. Ancak bir sorun var; pist karartılmış, darbeciler uçuş kulesini ele geçirmişler. Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı arıyor.

- Mustafa kaç dakikada temizlersin?

- Efendim 10-15 dakikada temizlerim.

Cumhurbaşkanı’nın uçağı o sürede havada kalıyor. Erdoğan inmekte kararlı.

- Sen karanlık haliyle de inebilir misin?

- İnerim ama sizi riske edemem.

- Niye?

- Oraya bir unsur koyabilirler. Kamyon olur, tank olur...

- Yakıtın ne kadar?

- Üç-dört saatlik yakıtım var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 861 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.863 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar