Kumpas dosyasında 'karısı hakkında' notu

ALPARSLAN Türkeş, 27 Mayıs'la ilgili anılarında, "Önce Genelkurmay personelini ele geçirdik. Oradan kritik noktalara atamaları yaptık" diyordu. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı teslim alması için...

ALPARSLAN Türkeş, 27 Mayıs'la ilgili anılarında, "Önce Genelkurmay personelini ele geçirdik. Oradan kritik noktalara atamaları yaptık" diyordu.

Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı teslim alması için Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı’na Osman Köksal’ı getirdiklerini anlatıyordu.

15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü yapılanma ise TSK’da uzun bir süredir personel atamalarıyla ilgili birimi ele geçirmiş. YAŞ’la ilgili hazırlıkları Genelkurmay Personel Başkanı Korg. İlhan Talu ile Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğg. Mehmet Partigöç üzerinden yürütmüşler.

Kritik noktaları ele geçirme, general ve amiralliğe yükselme, tehdit olarak gördüklerinin tasfiyesinde ise çok kirli yöntemleri kullanmışlar.

15 Temmuz darbesinin beyin takımında yer alan Mehmet Partigöç’ün kasasından çıkanlar bize çok şey anlatıyor.

Partigöç’ün kasasından, YAŞ öncesinde hazırlanan kumpasın belgelerinin çıktığını aktarmıştım. Yeni bilgilere ulaştım.

Partigöç’ün odasında yapılan aramada, kendisini aklamaya yarayacak bir dosya bulundu. Dosyada başarı belgeleri, bitirdiği kurslar, takdirnameler, istihbarat birimlerinden gelen olumlu raporlar ile görev yaptığı sırada komutanlarının hakkında yazdığı olumlu raporlar yer alıyor.

Ama asıl önemli olan bu değil.

Yüksek Askeri Şûra’da terfi sırası gelmiş general ve amiraller ile ilk kez general olacak albaylarla ilgili dosyalar hazırlanıyor. Ayrıca YAŞ toplantısı bitiyor, bu kez yeni rütbelere ve hizmet sürelerine göre tayin ve atamalar yapılıyor.

FETÖ’cü yapılanma TSK’da personel, okullar, adli müşavirlik gibi stratejik noktaları ele geçirdiği için kendilerine tehdit olarak gördüklerinin önünü kesmede ve adamlarını kritik noktalara getirme konusunda oldukça ustalar.

Sivilde önünü kesmek istedikleri bürokratlar hakkında istihbarat raporları düzenler, ihbar mektuplarını devreye sokar, hiç olmadı sahte belge üretirlerdi.

Ergenekon sürecinde bunu etkin bir şekilde yapmışlardı. Darbe girişiminin ardından savcıların Partigöç’ün odasında yaptığı aramalarda çıkan personel dosyalarında ise benzer bir sistemi TSK içinde de kullandıkları ortaya çıktı.

YAŞ’ta terfi almasını engellemek istedikleri ya da kritik bir mevkiye atanması ihtimali olan isimlerin önünü kesmek için ‘kumpas dosyaları’ oluşturmuşlar.

İHBARDA BULUNANA TEHDİT

Önünü kesip tasfiye etmek istedikleri general ve amiraller için hazırladıkları dosyada Başbakanlık Bilgi İşlem

Merkezi’ni (BİMER) çok etkin bir şekilde kullandıkları ortaya çıktı. Gazeteci Süleyman Özışık, FETÖ’cü biri hakkında BİMER’e ihbarda bulunan bir vatandaşın hikâyesini yazmıştı. FETÖ’cü, BİMER’e yapılan ihbar metnini alıp vatandaşın karşısına dikilip, onu tehdit etmiş.

Partigöç’te çıkan general dosyalarında da FETÖ’cüler, BİMER’i etkin bir şekilde kullanmış. Önce BİMER’e ihbarda bulundurulup sonra o metni alıp harcamak istedikleri generalin dosyasına koymuşlar. Sadece BİMER mi? Bakın dosyalardaki diğer kumpas belgeleri neler:

- ‘TSK İhbar Hattı’na ihbarda bulundurup bunu dosyaya eklemek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.864 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.146 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 835 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar