TSK'da 'uygun görüş' dönemi

TÜRKİYE 15 Temmuz'dan 16 Temmuz'a geçmeye çalışıyor. 15 Temmuz karanlığının içinden aydınlık Türkiye inşa edilmeye çalışılıyor. Darbeye karşı demokrasinin yanında yeni...

TÜRKİYE 15 Temmuz'dan 16 Temmuz'a geçmeye çalışıyor.

15 Temmuz karanlığının içinden aydınlık Türkiye inşa edilmeye çalışılıyor.

Darbeye karşı demokrasinin yanında yeni bir sosyal sözleşme ortaya çıktı.

Önemli olan bu iklimi koruyabilmek.

27 Mayıs’tan bu yana en ağır travmayı yaşadık.

O nedenle darbecilerin TSK’dan tasfiyesi açısından çok kritik bir YAŞ toplantısına tanıklık edeceğiz.

Darbecilerle mücadele sadece YAŞ kapsamında kalmayacak.

Yeni bir yapılanmaya gidiliyor.

Poliste de benzer bir durum ortaya çıkmış, polis kolejleri kapatılmıştı. Ayrıca polis akademisine müdahale edilmiş, Paralelci polisler teşkilattan uzaklaştırılmıştı.

Polis darbe gecesi çok büyük yararlılıklar gösterdi. Ancak benzer bir operasyon TSK’da yapılmadığı için, FETÖ’cü darbe girişimine maruz kaldık.

Darbeciler yargılanıp cezalandırılacak, Paralel Yapı ordudan tasfiye edilecek. Ancak kaynağı kurutmak için bu işin kökenine inilmesi gerekiyor.

HEPSİ 14 YAŞINDA ASKERİ OKULLARA VERİLEN ÇOCUKLAR

Paralel Yapı’nın TSK’yı ele geçirdiği noktalara müdahale ediliyor.

15 Aralık darbe girişiminde bulunanların dosyaları incelendiğinde askeri okullarda devşirildiği gerçeği ortaya çıktı.

Hepsi 14 yaşında elinden tutularak askeri okullara verilen çocuklar.

Bu kez ilk aşamada askeri liseler kapatılacak.

14 yaşında bir çocuğun askeri lisede Paralel Yapı’nın eline verilip, darbeci general olarak yetişmesinin önüne geçilecek.

Askeri liselere ve harp okullarına girişte hep sınav sorularının çalınması üzerinde duruluyor. Göz ardı edilen çok kritik bir nokta var. Sağlık kurulu. Tüm sınavları kazansa da bir öğrenci sağlık kurulunu geçemezse eleniyor. Sağlık kurulunu oluşturan 6 doktorun 6’sının FETÖ’cü olduğunu dikkate alırsanız, sınavı kazanan birçok genç bu kez sağlık kurullarınca eleniyor. Hep subaylar üzerinde duruyoruz ama aynı sistem astsubayların sınavlarında da geçerli.

HARP OKULLARINI KAPATMA İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

TSK’ya subay yetiştiren harp okulları hakkında da bir çalışma yürütülüyor. Henüz ham halde olan bu çalışmaya göre harp okulları kapatılıp Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subay ihtiyacı üniversite mezunları arasından KPSS puanına göre seçilecek. Ama bir süre askeri eğitim verilmek suretiyle kıtaya çıkmaları sağlanacak. Mevcut harp okulu öğrencileri branşlarına göre kamu yönetimi ve mühendislik fakültelerine dağıtılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.113 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.192 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar