Gülen ne yapacaktı?

GENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar'ı makamında derdest eden darbeciler, karargâhta kontrolü sağladıktan sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı ele geçirmeye çalışıyorlar. Fikri Işık’ın o...

GENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar'ı makamında derdest eden darbeciler, karargâhta kontrolü sağladıktan sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı ele geçirmeye çalışıyorlar.

Fikri Işık’ın o sırada makamında olmadığını tespit etmeleri uzun sürmüyor. Çünkü Milli Savunma Bakanlığı özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök başından beri darbecilerle birlikte hareket ediyor. Özel Kalem Müdürü, Bakan’ın yerini tespit etmek için çaba gösteriyor ama başarılı olamıyor. Fikri Işık o sırada seçim bölgesi olan Kocaeli’nde. Bu kez garaj sorumlusu teğmen devreye giriyor. Bakan Işık’ın makam şoförünü arayıp, ısrarla konumunu bildirmesini istiyor. Şimdiye kadar ilk kez garaj sorumlusu teğmen tarafından ilk kez aranan makam şoförü tedirgin oluyor, geçiştiriyor.
Bu darbeden çıkarılacak en önemli derslerden birisi Milli Savunma Bakanlığı’nı Genelkurmay kompleksinin içinden çıkarmak olacak.

Darbe gecesine ilişkin sorulacak o kadar çok soru, karanlıkta kalan o kadar çok nokta var ki, bunun başında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’le ilişkiler geliyor. Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın “Yalan söylüyor” dediği Akın Öztürk’le ilgili bilgiler bir el tarafından karartılıyor mu?

Hava Kuvvetleri Komutanı’nın, “Hiçbirine kefil değilim” tepkisinin adresi kim? 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin, “16 Temmuz sabahı odada bulunurken Genelkurmay Başkanımız aradı. Kendisinin tutulduğu Akıncılar Üssü’nde isyancılarla anlaştıklarını, mutabakata vardıklarını, uygulamanın şöyle olacağını söyledi” sözleri ne anlama geliyor? Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının düzenlenen operasyonla kurtarıldığı söyleniyordu. Bu anlaşma işi nedir, kim kimle anlaştı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbecilerden birinin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a, “Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen’le görüştürelim, buluşturalım” dediğini açıkladı. Genelkurmay Başkanı Akar’ı Fetullah Gülen’le görüştürme teklifi birkaç kez yapılıyor. Teklifte bulunan ise Akıncı Üs Komutanı Tuğg. Hakan Evrim.

Jandarma Yarbay Fazıl Ertürk ise ifadesinde, “15 gün önce Tandoğan’da toplandık, soyadını bile bilmediğim Osman isimli birinden darbe talimatını aldık. Fetullah Gülen’in darbe yapılması talimatı emrini verdiğini söyledi” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.151 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar