Seçim beyannamesinin sürprizi neydi?

Hafta sonunu Başbakan Davutoğlu ile geçirdik desem yeridir. Cumartesi günü Başbakan'la Almanya'daydık. Pazar günü ise seçim beyannamesinin açıklandığı toplantıyı izledik. İzlenimlerimi...

Hafta sonunu Başbakan Davutoğlu ile geçirdik desem yeridir. Cumartesi günü Başbakan'la Almanya'daydık. Pazar günü ise seçim beyannamesinin açıklandığı toplantıyı izledik. İzlenimlerimi paylaşacağım. Ama seçim beyannamesine ilişkin en sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Başbakan beyannameyi açıkladıktan sonra içimden, ”Madem bu vaatlerde bulunabiliyordunuz da 7 Haziran öncesinde bunu neden yapmadınız” diye geçmedi değil.

AK Parti, ”Dört dörtlük” bir seçim beyannamesi açıkladı. 7 Haziran öncesi mega projelerin ve daha çok devlette devamlılığın esas alındığı bir beyanname açıklanmıştı. Bu kez, ”Kimsesizlerin kimsesi” olan AK Parti profiline uygun bir beyanname ile ortaya çıkıldı. 2002 ruhuna dönülmek demekse, bu o anlama geliyor.

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı, ”Halk Beyannamesi”ydi. AK Parti yeniden insana dokundu.
Beyannameyle ilgili ayrıntılara geçeceğim. Ama önce salondan birkaç gözlemimi paylaşmak istiyorum. AK Parti toplantılarının önemli bir özelliği salon düzeni. AK Parti bu konuda siyasete de bir standart getirdi. Yine her şey düzenliydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 15 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.113 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.829 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar